Mainos: Syksyn supertarjouksena Raahen Seutu Digi + Lehti 4 kk vain 49 €, tilaa tästä!

Pääkirjoitus
Tilaajille

Tie­dot­ta­mi­nen on po­lii­sin vel­vol­li­suus

Asiallinen viestintä lisää luottamusta poliisia kohtaan. Rikoksista kertominen on myös niiden ennaltaehkäisyä.

Raahen poliisi on viime vuonna tutkinut yli 1500 rikosta, mikä tekee noin 4 rikosta päivää kohti, kun lukuun ei lasketa liikennerikoksia. Rikosten kokonaismäärä tuntuu yllättävältä, sillä Raahen poliisilta vuoden aikana tulleet tiedotteet tapahtuneista rikoksista voi laskea yhden käden sormilla. Ikään kuin Raahessa ei olisi viime vuonna sattunut ollenkaan varkauksia tai varkauden yrityksiä, pahoinpitelyjä, peltikolareita tai edes vaarallisia ohituksia.

Media on riippuvainen poliisin antamista tiedoista, jotta lukijat saavat luotettavaa tietoa oman asuinympäristönsä turvallisuuteen liittyvistä asioista. Emme halua, että sosiaalisessa mediassa vastaan tulevat huhut ja väärät tiedot jäävät ainoaksi totuudeksi tapahtuneista rikoksista. Sen pitäisi olla myös poliisin etujen mukaista.

Raahen poliisin vaitonaisuus rikosasioista tiedottamisessa tunnetaan Suomessa pääkaupunkiseutua myöten. Vastoin poliisin omaa ohjeistusta Raahen linja poikkeaa huomattavasti myös Oulun poliisin yleisestä linjasta, vaikka Raahe onkin osa Oulun poliisilaitosta.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.