Mainos: Syksyn supertarjouksena Raahen Seutu Digi + Lehti 4 kk vain 49 €, tilaa tästä!

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Tie­to­tur­val­li­nen tu­le­vai­suu­den tehdas

LUKIJALTA Menossa oleva COVID-19 pandemia on tuonut esille, että tuotanto ja siihen liittyvät valmistusjärjestelmät ovat herkkiä erityyppisille häiriöille esimerkiksi materiaalien saatavuudessa maailmanlaajuisista toimitusketjuista. Samalla on tullut esille, että tuotannon tietojärjestelmät ja niiden saumaton toiminta ovat välttämätön edellytys häiriöttömän valmistuksen varmistamiseksi.

Tulevaisuuden tehtaalle, Factory of the Future, Industry 4.0 valmistukselle on leimaa antavaa, että tuotannossa olevat laitteet ja järjestelmät liittyvät saumattomasti tuotannon ohjausjärjestelmiin ja muihin tukeviin tietojärjestelmiin. Koneiden ja laitteiden yhdistämisessä hyödynnetään myös esineiden internet (IoT) ja koneiden välisiä yhteyksiä (M2M) laajasti. Samalla tietoliikenneverkkojen kapasiteetti ja laskentateho on lisääntymässä merkittävästi. Tietoliikenneyhteyksissä esimerkiksi 5G teknologiat mahdollistavat saumattoman liitettävyyden tulevaisuuden tehdaslaitteille ja reaaliaikaiset soveltamisalueet, joita esimerkiksi on pilotoitu Oulun alueella tutkimus- ja soveltamishankkeissa.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.