Timi Knuu­ti­nen takoo hurjia tehoja Fut­sal-Yk­kö­ses­sä

AS Moon pelaa lauantaina kauden ensimmäisen kotiottelunsa. Seuraava kotipeli on vasta joulukuussa.

Timi Knuutinen on ollut todella tehokas futsalin Ykkösessä.
Timi Knuutinen on ollut todella tehokas futsalin Ykkösessä.

Timi Knuutisen ruuti on ollut kuivaa AS Moonin futsal-peleissä. Mies on takonut kolmeen Ykkösen otteluun tehot 3+5. Kun raahelaisjoukkue on tehnyt 12 maalia, on Knuutisen lusikka ollut sopassa 67 prosentissa joukkueen maaleista.

23-vuotias Knuutinen onkin yksi AS Moonin tärkeimmistä palasista matkalla kohti sarjan kärkipäätä.

–Hyvin on lähtenyt alkukausi käyntiin. On hyvä, että tulee pisteitä itsellekin, mutta joukkueelle siellä pelataan. Kun tuntee vierellä olevat jätkät, voi odottaa itselle syöttöä tai antaa itse syötön, niin joku sen kyllä laittaa verkkoihin, Knuutinen arvioi.

AS Moon on aloittanut kautensa kolmella vierasottelulla, joista saldona on voitto, tasapeli ja tappio.

–Ihan hyvä fiilis on alkukaudesta. Pari peliä olisi voinut päättyä paremmin, mutta ensimmäiset pelit ovat aina kuitenkin futiksen jälkeen hakemista. Mutta ihan hyvin on lähtenyt käyntiin ja suunta on oikea. Saimme pitkällä vierasreissulla otettua neljä pistettä. Kyllä kuitenkin vähän enemmän odotin pisteitä kolmesta ensimmäisestä ottelusta, Knuutinen puntaroi.

Raahelaiset pelaavat kauden ensimmäisen kotiottelunsa tämän viikon lauantaina. Vastustajaksi tulee FC Seinäjoki, joka nousi täksi kaudeksi Ykköseen.

Pohjanmaalaiset ovat aloittaneet kauden ennakkoluulottomasti. Kolmen pelin jälkeen koossa on kolme sarjapistettä.

Kyseessä on vähän tuntemattomampi tuttavuus AS Moonin väelle. Knuutinen ei muista kohdanneensa koskaan kyseistä seuraa.

–Pakko sanoa, että nousijaksi he ovat aloittaneet tosi hyvin. Vaikea sanoa millainen joukkue heillä, koska en ole niin paljon nähnyt heidän pelaamistaan. Vain maalikosteen, mutta se ei kerro kaikkea. Ei se varmasti tule olemaan helppo peli, Knuutinen ennakoi.

Moonin urakka jatkuu lauantain jälkeen viidellä vieraspelillä. Seuraavan kerran joukkue pelaa Raahessa vasta joulukuussa.

–Ei haittaa yhtään, että saadaan pisimmät reissut alta pois. Loppukaudesta saa keskittyä enemmän kotipeleihin. Vieraista pitäisi saada napsittua pisteitä, ettei kotiin jää niin paljon paineita, Knuutinen tähdentää.

Liigassa pelaava Sievi Futsal ja AS Moon tekevät tälläkin kaudella yhteistyötä. Ensin mainitun joukkueen valmentaja vaihtui tälle kaudelle, eikä uusi käskyttäjä ole vielä nähnyt raahelaisten pelejä. Sen takia myöskään kukaan moonilainen ei ole vielä käynyt liigajoukkueen matkassa.

Viime kaudella Timi Knuutinen oli yksi liigavauhtia kokeilleista pelaajista. Hän pelasi neljässä liigapelissä ja yhdessä Super Cupin ottelussa. Saldona oli kaikkiaan kolme maalia. Sarjatasojen välinen ero on Knuutisen mukaan iso.

–Liigassa peli on niin paljon tarkempaa, ja virheet ovat minimissä. Itselle sattui virheitä niissä peleissä. Yksilötaidossa on myös iso ero. Ykkösessä voi olla jokunen pelaaja, jolla yksilötaito on hyvä, mutta liigassa se on melkeinpä kaikilla, Knuutinen arvioi.

Knuutinen haluaisi luonnollisesti pelata tulevaisuudessakin korkeimmalla sarjatasolla.

–Ei se pahaksikaan olisi, että sinne asti pääsisi pelaamaan, varsinkin jos pääsisi vielä tällä omalla porukalla.

Kuka?

Timi Knuutinen

Pelaa jalkapalloa ja futsalia AS Moonin joukkueessa.

On tehnyt tämän kauden Futsal-Ykkösessä kolmessa pelissä tehot 3+5.

Pelasi viime kaudella Futsal-Liigassa Sievin paidassa neljä ottelua, joissa syntyi kaksi maalia. Lisäksi yhden Super Cupin ottelun, jossa teki yhden maalin.

Ikä: 23 vuotta