Titta Kotelle tun­nus­tus­ta elä­män­työs­tä – katso en­nak­ko­pät­kä ani­moi­dus­ta Onnen Lä­het­ti­lääs­tä

-
Kuva: Jäljen Jättiläinen

Onnen Lähettilään luonut Titta Kote sai viikonloppuna tunnustusta humanitaarisesta työstään lasten parissa. Palkinto myönnettiin Roomassa kansainvälisessä Books for Peace, Javier Valdes Awardseissa. Palkinto tuli samalla myös Onnen Lähettiläs -konseptille, joka valittiin useiden kansainvälisten järjestöjen kumppaniksi. Yksi kumppaneista on Unesco.

– Tällä palkinnolla on ihan ääretön merkitys Onnen Lähettilään tulevaisuudelle. Jo nyt olen saanut paljon yhteydenottoja partnereilta, eli tämä on herättänyt kiinnostusta, Kote myhäilee.

Onnen Lähettiläälle on nyt tarjolla maailmanlaajuista näkyvyyttä. Kote ei sitä säikähdä, vaan sanoo, että alkuperäinen ajatus ilon ja onnen jakamisesta lapsille, pysyy kantavana voimana. Hänen mukaansa on tärkeä viedä eteenpäin kulttuuritietoisuutta, toisten kunnioittamista ja sitä, että erilaisuus on rikkaus.

– Kaikkien kunnioittaminen on tärkein asia konfliktien välttämiseksi niin pienten kuin aikuistenkin kesken.

Onnen Lähettilään liikunnallisia satuseikkailuja tehdään nyt myös animaatioiksi. Animaatioita tekee Lybeckerin opiskelija Henri Rentola. Musiikista vastaa Gabriel Kote. Titta Kote kertoo, että animaatioissa Onnen lähettiläs seikkailee eri maissa. Nyt tekeillä on seikkailu Lapissa.

https://www.youtube.com/watch?v=B3vmhr3OfT8&feature=youtu.be