Mainos

Top5C­re­dits.com ver­tai­li lainat: ul­ko­mai­nen net­ti­pank­ki usein ki­vi­jal­ka­pank­kia hal­vem­pi

Monen lainanvälittäjän mukaan ulkomaisesta nettipankista saa nykyisin vakuudettoman kulutusluoton jopa edullisemmin kuin kivijalkapankista. Nettipankit ovat tulleet pysyvästi Suomen lainamarkkinoille, mutta kuinka edullista lainaa ne todella pystyvät tarjoamaan?

-

Suomalaisen teknologiayhtiön Draivi Media Oy:n ylläpitämä kansainvälinen Top5Credits.com-lainavertailu otti selvää ulkomaisten nettipankkien ja perinteisten kivijalkapankkien vakuudettomien kulutusluottojen hintatasosta hakemalla lainaa kuudesta nettipankista ja kuudesta kivijalkapankista. Palvelu pyysi tarjoukset 10 000 euron lainalle neljän vuoden maksuajalla.

-

Vertailun edullisimmat lainatarjoukset saatiin kivijalkapankeista. Nordea Joustoluotto 5,60 prosentin todellinen vuosikorolla oli vertailun halvin laina, ja myös Aktian ja OP:n lainatarjousten korko jäi alle kymmeneen prosenttiin.

Nettipankeista halvinta korkoa tarjosivat puolestaan norjalainen Bank Norwegian 10,96 prosentilla ja espanjalainen Santander 11,03 prosentilla. Vertailun ylivoimaisesti kallein lainatarjous tuli ruotsalaiselta Resurs Bankilta, jonka luoton todellinen vuosikorko oli jopa 22,75 prosenttia.

Perinteisillä pankeilla kulutusluoton todellisen vuosikoron keskiarvo oli 11,17 prosenttia ja nettipankeilla 14,91 prosenttia.

- Vertailumme perusteella kivijalkapankit ovat tosiaan laskennallisesti hieman halvempia kuin nettipankit. Tämä ei kuitenkaan kerro koko totuutta, sillä käytännössä suuri osa asiakkaista saa todennäköisesti halvemman lainan nettipankista kuin kivijalkapankista, arvioi Top5Credits.com-palvelun perustaja Oula Lehtinen.

Nettipankin lainan valttikortit: helppo saatavuus ja nopea hakemus

Lainojen korkojen ja kulujen perusteella kivijalkapankit vaikuttavat selvästi nettipankkeja halvemmilta. Tilastojen antama kuva ei kuitenkaan ole täydellinen, sillä kivijalkapankkien lainoihin liittyy erilaisia ehtoja.

- Vertailumme halvimman lainan, Nordean Joustoluoton, halpaa korkoa selittää lainanhakijan Premium-asiakkuus, joka edellyttää satojentuhansien eurojen asiakkuutta pankissa. Näin halpaa lainaa pankki ei varmasti tarjoa kaikille hakijoille, Lehtinen huomauttaa.

Selvityksen halvimmista lainoista myöskään Dansken Bankin Käyttölaina ja OP:n Täsmäluotto eivät ole saatavilla kaikille, sillä ne edellyttävät pankin asiakkuutta. Ulkomaisilla nettipankeilla vastaavanlaisia ehtoja ei sen sijaan ole – lainat ovat periaatteessa saatavilla kaikille, jotka täyttävät lainanhakijan vähimmäisvaatimukset.

Ulkomaisilla nettipankeilla on myös toinen merkittävä etu kivijalkapankkeihin verrattuna: hakeminen on aina nopeaa.

- Nettipankeista lainatarjouksen saa usein saman tien, ja rahat ovat parhaimmillaan tilillä jo samana päivänä. Kivijalkapankeilla hakeminen voi sen sijaan joskus olla hidasta ja vanhanaikaista. Esimerkiksi Danske Bankin hakuprosessia voisi kuvailla sanalla ”antiikkinen”.

Yksi lainaselvityksen johtopäätöksistä on myös se, että lainatuotteiden kuluja on erittäin vaikea vertailla. Kuluja kertyy muun muassa avausmaksusta, kuukausimaksusta ja korosta. Tähän päälle tulevat vielä lisäpalveluihin, kuten maksuajan muuttamiseen, liittyvät kulut.

Lainojen vertailu ja kilpailuttaminen on kuitenkin ehdottoman tärkeää. Jos aiot itse hakea lainaa, vertaile ne huolellisesti. Top5Credits.com on tutkinut kulutusluotot, pankit ja lainapalvelut puolestasi, jotta voit keskittyä löytämään itsellesi parhaan lainan.

Lähde: https://www.top5credits.com/fi/lehdistotiedotteet/lainaa-ulkomaisesta-pankista-halvemmalla-kuin-kivijalkapankista-katso-lainavertailu/