Mainos: Tilaa Raahen Seutu Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 3 kk 35,70 € + 2 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tornin kii­na­lai­nen ra­vin­to­la sul­keu­tuu nä­kö­ala­his­si­töi­den ajaksi

Tornitalon näköalahissi sulkeutuu ensi viikolla 6 viikon ajaksi, samoin tornin huipulla toimiva kiinalainen ravintola.

Tornitalon näköalahissi sulkeutuu ensi viikolla torstaina. Samalla menee kiinni huipulla toimiva kiinalaisravintola Hai Long. Näitä Raahen keskustan maisemia voi katsella näköalahissistä enää viikon verran. Seuraavan kerran näköalahissiä voi käyttää maaliskuussa. Tornitalossa oleva Koneen hissi on noin 23 vuotta vanha. Kiinalainen ravintola Hai Long avautuu nykyisenlaisena hissiremontin päätyttyä.
Tornitalon näköalahissi sulkeutuu ensi viikolla torstaina. Samalla menee kiinni huipulla toimiva kiinalaisravintola Hai Long.
Tornitalon näköalahissi sulkeutuu ensi viikolla torstaina. Samalla menee kiinni huipulla toimiva kiinalaisravintola Hai Long.

Raahen Tornitalon hissi on päästänyt epäilyttäviä ääniä jo jonkin aikaa.

Asunto-osakeyhtiö Raahen Tornitalon isännöitsijän Piia Väyrysen mukaan nykyinen hissin tekniikka on elinkaarensa päässä ja vaatii modernisointia.

Nykyinen hissi on yli 20 vuotta vanha. Vuoden 1995 kieppeillä asennetun Koneen hissin tilalle on tilattu saksalainen Schindler.

–Remontti ei tule kyseeseen, koska hissiin ei saa enää osia, kertoo Piia Väyrynen.

Modernisointi tarkoittaa sitä, että hissi ei uudistu täysin, vaan siihen jää vanhaa. Kori säilyy, mutta koneisto, tekniikka, automaatio ja pintoja uusitaan. Ikkunat ja näköalakyyti säilyvät.

Hississä ei kuulla hissimusiikkia, eikä siitä tule puhuvaa.

Näköalahissi on ravintola-asiakkaiden ainoa reitti Tornitalon huipulla, 13. kerroksessa olevaan kiinalaiseen ravintolaan, ellei lukuun oteta hissin vieressä olevaa hätäportaikkoa. Kulkuyhteyden puuttuessa ravintola on päättänyt sulkea ovensa hissiuudistuksen ajaksi.

–Hissiremontti kestää 18.1.–4.3. Me avaamme maanantaina 5.3., kertoo Hai Long -ravintolan yrittäjä Sang Wang.

Ravintola joutuu lomauttamaan 6 viikoksi kaikki työntekijänsä. Ravintolassa työskentelee omistajapariskunnan lisäksi kolme tarjoilijaa ja kaksi kokkia.

Sang Wang kertoo toivovansa, että hissistä tulee nykyistä parempi ja turvallisempi. Hänen mukaansa hissi on välillä pysähtynyt kerrosten väliin lasten hypittyä siinä. Hississä hyppimisestä on varoitettu hissiin käyttäjiä.

Hai Long on toiminut Tornitalon huipulla melkein 12 vuotta. Se avautui heinäkuun 15. päivänä vuonna 2005. Sen suosio oli välillä niin suuri, että asiakkaita oli enemmän kuin ravintola pystyi palvelemaan, ja ravintola joutui sulkemaan välillä ovensa. Ravintola on säilyttänyt suosionsa.

Sang Wangin mukaan ravintolaa ei remontoida sulun aikana.

Lasten koulunkäynnin takia kiinalainen ravintolaväki aikoo viettää pakollisen loma-aikansa ja kiinalaisen uuden vuoden juhlansa Suomessa. Helmikuussa alkava kiinalainen Koiran vuosi on Sang Wangin mukaan hyvä vuosi aloittaa toiminta uudelleen.

Tornitalon ylimmäinen kerros oli pitkään tyhjillään ennen Hai Longia. Paikalla ovat toimineet ainakin Ravintola Torni, Kahvila-ravintola Kasuuni sekä toinen kiinalainen ravintola.