Mainos

Tram­po­lii­nien laa­dus­sa suuria eroja – ”Tur­val­li­suu­des­ta ei kannata tinkiä"

Trampoliinihyppely on suosittu liikuntamuoto etenkin lasten keskuudessa. Koska kyseessä on vauhdikas laji, on trampoliinin valinnassa syytä kiinnittää erityishuomiota turvallisuuteen.

Trampoliini on kesän kestosuosikki, joka kuuluu jokaisen pientalon pihaan. Testivertailu osoittaa, että trampoliinin turvallisuudesta ei kannata tinkiä.
Trampoliini on kesän kestosuosikki, joka kuuluu jokaisen pientalon pihaan. Testivertailu osoittaa, että trampoliinin turvallisuudesta ei kannata tinkiä.

Laaja ruotsalainen trampoliinivertailu paljastaa, että eri trampoliinimerkkien laadussa on suuria eroja, kertoo Kuntokaupan tuotekoordinaattori Tapio Wallgren.

– Edullisimmat alle 300 euron trampoliinit ovat usein rakenteeltaan todella kevyitä, eikä pehmusteisiin ja osien kestävyyteen ole panostettu. Halvoissa malleissa jalka voi joutua jousien väliin ja auki jäänyt tai rikkoutunut vetoketju saattaa aiheuttaa vaaratilanteita. Halpamalleissa on usein noin vuoden takuu, kun taas laatumerkeillä takuu voi olla jopa 8 vuotta.

Vain yksi trampoliini sai testissä täydet pisteet

Testivertailussa tutkittiin trampoliinien vakautta, jousitusta ja turvallisuusratkaisuja. Testin voitti ylivoimaisesti hollantilainen BERG Favorit, joka sai ainoana trampoliinina täydet viisi tähteä turvallisuutensa ja laadukkaan rakenteensa ansiosta.

– Trampoliinin turvallisuutta ei pysty arvioimaan silmämääräisesti. Halpamalli näyttää samalta, mutta testit paljastavat suuria eroja turvallisuudessa ja rakenteessa. Testi vahvistaa, että BERG Favoritissa on laadukas jousitus ja erittäin tukeva rakenne. Myös itsestään magneetilla sulkeutuva turvaverkko lisää turvallisuutta merkittävästi.

Turvallinen trampoliini on sijoitus terveyteen

Kuntokaupan Wallgren suosittelee trampoliinia kaikille ja painottaa, että turvallinen ja laadukas trampoliini palvelee pitkään.

– Trampoliinihyppely on hauska ja tehokas liikuntamuoto, joka kehittää lihaksia, tasapainoa ja koordinaatiota. Turvallinen trampoliini on loistava ja pitkäikäinen sijoitus lasten liikuntaan ja terveyteen. Ja kannattaa aikuistenkin kokeilla!

----

Artikkelissa mainitut tuotteet

Erä testivoittaja BERG Favorit -trampoliineja -20%:

Lähde: