Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Tulp­paa­ni ei tuo ta­sa-ar­voa

Räikeimmillään kyse ei ole vain sukupuolten tasa-arvosta vaan myös naisten ihmisoikeuksista.

Huomenna vietetään kansainvälistä naistenpäivää. Päivän tarkoitus on juhlistaa naisia ja pyrkimystä sukupuolten tasa-arvoon.

Naistenpäivää vietettiin ensimmäisiä kertoja 1900-luvun alkuvuosina ja YK:n tunnustama teemapäivä siitä tuli 45 vuotta sitten. Suomessa kansainvälistä naistenpäivää alettiin tiettävästi viettää vuonna 1914. Tuolloin sen tarkoitukseksi määriteltiin naisten sivistäminen terveys- ja työväenasioista.

Naistenpäivä on perinteisesti hyvä päivä kukkamyynnille, sillä moni muistaa puolisoaan, äitiään tai ystäväänsä kukkasin. Hyvän mielen tuominen pienellä muistamisella on kaunis tapa, mutta naistenpäivän merkitys on paljon syvempi ja edelleen ajankohtainen.

Naisten aseman parantaminen vaatii vielä isoja ponnistuksia. Pakkoavioliitot, ihmiskauppa ja itsemääräämisoikeuden puute ovat miljoonien naisten päivittäistä arkea. Suomessa tasa-arvo toteutuu monessa asiassa, mutta kyllä täälläkin tehtävää riittää.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi ke ja pe