Tuo­maa­lan si­sa­ruk­sil­le SM-mi­ta­lei­ta

Saloisten Salaman Petteri Tuomaala kävi sunnuntaina kovaa kisaa P14-sarjan Suomenmestaruudesta.

Tuomaala jäi heti kisan alussa vaikeaan takaa-ajoasemaan, kun hän pudotti kerran aloituskorkeudesta.

Karhulan Katajaisten Aatu Sihvonen ylitti korkeuden ensimmäisellään ja hänelle riitti tasatulos. Molemmat ylittivät huikeassa kisassa oman ennätyksensä 360 ja Sihvonen vielä 365. Molempien yritykset 370:stä eivät onnistuneet ja Tuomaala jäi hopealle.

– Hyvä kisa ja hyvä tulos. Ennätys tuli ja se oli pääasia. 360 oli tavoitteenakin ja enemmänkin voisi mennä. Tulos riittää vuotta vanhempien maajoukkuetoimintaan ja syksyllä pääsee siskon kanssa samalle leirille, valmentaja Markku Tuomaala sanoi.

SM-mitalia sunnuntaina juhli myös Saloisten Salaman Emilia Tuomaala. Kankaanpäässä Tuomaala taivutti N17-sarjassa seivästä tulokseen 330, jolla irtosi kisasta SM-pronssia.

– Olisihan tulos voinut olla parempi, Tuomaala harmitteli.

Harmittelun ymmärtää, kun Emilia Tuomaalan kauden paras ja ennätys on 355. Tuomaala teki hyviä yrityksiä korkeudesta 340, jolla olisi mitalin väri vaihtunut hopeaksi.

– Oli hyviä yrityksiä, mutta ei nyt sitten tänään mennyt, Tuomaala totesi.

Kankaanpäässä kisasi myös perjantaina M16-sarjan seipäässä ennätystään 340 sivunnut ja kahdeksanneksi sijoittunut Raahen Vesan Juuso Tornberg. Mitaliin olisi vaadittu jo huimaa parannusta ja neljän metrin ylitystä.

Lahdessa Raahen Vesan Eetu Tornberg taivutti seivästä tasan kolme metriä ja oli kymmenes. Kultaa voitettiin tuloksella 420.