Tur­naus­ko­ke­muk­sia ha­ke­mas­sa

FC Raahen juniorit pelasivat viikonloppuna yhdeksän joukkueen voimin Kokkola Cupissa.

FC Raahen 09-syntyneet juniorit pelasivat viikonvaihteessa ensimmäistä kertaa kansainvälisessä KokkolaCupissa.
FC Raahen 09-syntyneet juniorit pelasivat viikonvaihteessa ensimmäistä kertaa kansainvälisessä KokkolaCupissa.
Kuva: Roy Viitanen

FC Raahen yhdeksästä joukkueesta ensimmäistä kertaa useamman päivän Kokkola Cupin turnauksessa oli E09-juniorit. Kentällä E09-juniorit saivat täydellisen kattauksen eritasoisia vastustajia.

– Oli kovia joukkueita ja tasaisempia otteluita. Huomaa, että meidän ikäisissä on vielä maalin tekeminen huippujuttu. Tulokset unohtuvat nopeasti pelien jälkeen. Kansainvälinen peli venäläisiä vastaan oli pojille kova juttu, valmentaja Juho Ilkko kertoo.

Kolmen päivän aikana turnauksessa ehtii tekemään paljon muutakin kuin vain pelaamaan jalkapalloa. Pelaajat antoivat palautteena, että oli ollut aivan kymppireissu.

– Joku sanoi, että kuusi kautta viisi. Puolet oli sitä mieltä, että pelit olivat parasta. Osa oli sitä mieltä, että iltapärinät olivat parasta. Tykkäsivät varmaan siitä, että saivat olla vain kavereiden kesken kolme päivää.

Lähtöpäivänä turnauskokemus oli ollut ilmiselvästi positiivinen ja joukkueella on edessä lisää Kokkola Cup -reissuja.

– Kaikki oli sitä mieltä, että ehdottomasti lähdetään uudestaan.

Tänä vuonna FC Raahen joukkueet eivät olleet mukana mitalipeleissä. Sijoituksellisesti korkeimmalle ylsivät B-pojat ollen seitsemänsiä. C03/04-tytöt sijoittuivat yhdeksänneksi ja C04-pojat olivat sijalla kaksitoista D06-pojat olivat kahdella joukkueella sijoilla 18 ja 19. D07-pojat olivat 21.s ja E08-pojat kahdella joukkueella sijoilla 17 ja 18. Turnausensikertalaisten E09-poikien saldona oli yksi tasapeli ja sijoituksena 23.s.

Kokkola Cup on yksi suurista jalkapallon junioriturnauksista Suomessa. Tänä vuonna mukana oli 100 seuraa 358 joukkueella. Kaukaisimmat joukkueet tulivat Kiinasta.