Mainos: Syksyn supertarjouksena Raahen Seutu Digi + Lehti 4 kk vain 49 €, tilaa tästä!

Tilaajille

Tur­va­vä­lein jopa tuhat kat­so­jaa – STM:n tuore päätös ei vai­kut­ta­nut Poh­jois-Poh­jan­maan ylei­sö­ra­joi­tuk­siin

Avin Pohjois-Suomen viestintäpäällikkö Alpo Merilä: "Tänään tai vaikka ensi viikolla voi toki tulla uusia päätöksiä tautitilanteesta riippuen".

Yleisörajoitukset muuttuivat viime viikolla siten, että yli 50 henkilön tilaisuuksia saa järjestää, kunhan turvavälit pystytään takaamaan katsomoissa. Eikä lohkojakoja tarvitse enää olla. Keskiviikkona sosiaali- ja terveysministeriö höllensi rajoituksia valtakunnallisesti, mutta Pohjois-Pohjanmaalle päätöksillä ei ollut vaikutuksia ainakaan toistaiseksi.

Aluehallintoviraston Pohjois-Suomen viestintäpäällikkö Alpo Merilä kertoi torstaiaamuna, että tämänhetkisen tiedon mukaan turvavälit pitää edelleen olla katsomossa.

– Meidän voimassa oleva päätös on, että 50 henkeä saa kokoontua, ja ilman mitään lohkorajoituksia voi olla enemmänkin, kunhan turvallisuus taataan. Eli turvavälit pitää olla. Ja pitää ottaa huomioon, että kunnat voivat määrätä tautitilanteesta riippuen tiukempia määräyksiä.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.