Ul­ko­pe­li oli rautaa ja Jari Tör­mä­nen tu­li­kuu­ma mailan var­res­sa

Pattijoen Urheilijat haki sunnuntaina täyden pistepotin superpesiksen vieraspelistä. Siilinjärvi kaatui kotikentällään 0–2 (0–1, 1–3).

– Tyytyväinen voi olla ulkopeliin ja oikeastaan kaikkeen. Kolme pinnaa lämmittää tosi paljon, PattUn pelinjohtaja Jussi Haapakoski kommentoi.

Varsinkin avausjaksolla PattUn ulkopeli oli timanttia. Siilinjärvi sai vain kaksi kolmostilannetta. Toisella jaksollakin kotijoukkue sai etenijän kolmospesälle vain neljästi. Kerran Siilinjärvi yllätti, kun 1–2-tilanteesta Teemu Kinnunen löi merkistä luukkuun ja kotijoukkue sai illan ainokaisen juoksunsa.

– Ulkopeli oli ja on ollut hyvällä tasolla. Sisäpeli ei nyt ollut mikään spektaakkeli kummaltakaan joukkueelta. Vähän laatu puuttui, Haapakoski sanoi.

PattUn sankari mailan varressa oli ykköspalkittu jokeri Jari Törmänen, joka löi kaikki PattUn juoksut yksittäisillä lyönneillä. Kotiin lyönneillä ehtivät Miikka Matikka kahdesti, kakkospalkittu Timo Kallio ja Jan Hankala kerran.

– Vaikka ei sisällä varsinaista rumputulta ollut, niin hallittiin peliä. Törmänen oli kuuma pelaaja tänään, Haapakoski sanoi.

PattUn riveissä pelasi Ylivieskan Kuulasta apuun tullut Eetu Suni. Nuorukainen ehti käydä yksissä palauttavissa treeneissä joukkueen mukana ennen astumista kentälle.

– Hieno sisääntulo peliin lyhyen yhteisharjoituksen jälkeen, Haapakoski totesi.

Eetu Suni otti Vimpeliin lainalta palanneen Timo Hanhisalon paikan ykkösvahtina ulkona ja pelasi yhdeksiköllä sisällä. Miehen jatko PattUssa on vielä sunnuntai-iltana täysin avoinna.

– Eetu on Kuulan sopimuspelaaja. En osaa nyt sanoa, että kuinka paljon nähdään meidän paidassa, Haapakoski totesi.

Miesten Superpesis Su 14.7. Siilinjärvi – PattU 0–2 (0–1, 1–3).

Siilinjärvi: Simo Vainikainen 0/1, Teemu Kinnunen 1/0. Palkitut: I Simo Vainikainen, II Eino Puustinen.

PattU: Timo Kallio 0/1, Miikka Matikka 0/2, Jari Törmänen 4/0, Jan Hankala 0/1. Palkitut: I Jari Törmänen, II Timo Kallio.

Yleisöä 960.