Unel­mien lii­kun­ta­päi­vä lii­kut­taa per­jan­tai­na

Teemapäivän tarkoituksena on kannustaa eri-ikäisiä ihmisiä liikkumaan.

Unelmien liikuntapäivää vietetään jälleen perjantaina 10.5. Kyseessä on kaikille avoin liikkumisen kokeilu- ja pop up -päivä, jolloin Suomi täyttyy useista sadoista liikuntatapahtumista aina Pallastunturilta Hankoon.

Tapahtumien joukosta löytyy muun muassa porrastreenejä, koko perheen luontoretkiä, lajikokeiluja poniraveista ja nyrkkeilystä cheerleadingiin ja sprinttisuunnistukseen sekä työpaikkojen, koulujen ja päiväkotien omia tempauksia.

Raahen seutukunnassa liikuntapäivää vietetään ainakin ArinaAreenassa keskuskoululaisten, sekä museonrannassa Raahen Alueen Sydänyhdistys ry:n toimesta. Siikajoella liikuntapäivää viettävät työporukat eri puolilla kuntaa.

Myös lauantaina järjestetään kymmenittäin Unelmien liikuntapäivän ”jatkoja” esimerkiksi luontoretkien muodossa.

Tänä vuonna Unelmien liikuntapäivään osallistuvat myös monet kunnat ja kaupungit.

– On hienoa nähdä, millainen luovuus ja tapahtumien kirjo Unelmien liikuntapäivässä on. Tänä vuonna myös monet työnantajat tuovat hauskoilla tavoilla liikettä työntekijöittensä päivään. Lisäksi erityisryhmät on otettu upeasti huomioon monissa tapahtumissa. Jokainen taatusti löytää päivän tapahtumien joukosta oman tapansa liikkua ja innostusta liikkumiseen vuoden muinakin päivinä, kertoo liikunnallisen elämäntavan erityisasiantuntija Matleena Livson Suomen Olympiakomiteasta.

Tämän vuoden Unelmien liikuntapäivän teema on eri-ikäiset yhdessä liikkeellä. Eri-ikäisten yhteisellä liikkumisella on tutkitusti paljon positiivisia vaikutuksia: se lisää suvaitsevaisuutta ja oppimista sekä lievittää yksinäisyyttä.

Unelmien liikuntapäivä

Perjantaina 10.5.

Kaikille avoin Unelmien liikuntapäivä järjestetään jo neljättä kertaa.

Tapahtumia järjestää iso joukko urheiluseuroja, yhdistyksiä, yrityksiä, päiväkoteja ja kouluja sekä yksityishenkilöitä ympäri maan.

Tapahtumaa koordinoi ja sivustoa ylläpitää Suomen Olympiakomitea.

Juttua päivitetty perjantaina 10.5. kello 9.00. Korjattu Raahen Alueen Sydänyhdistys yhden tapahtuman järjestäjäksi.