Mainos

Uusi Raahe on avoin, toi­me­lias ja eloisa

Katso viisi syytä äänestää Raahen Kokoomusta: Näiden teemojen avulla herää uusi, positiivinen Raahe.

Raahen Kokoomuksen kuntavaaliehdokkaat Marita Tuhkala (vas.), Tarja Vikström ja Maija-Leena Hirvonen herättelevät kotikaupunkiaan myönteiseen ajatteluun. Raahen Kokoomuksessa ollaan ylpeitä omasta kotikaupungista ja kuntavaaliehdokkaat luovat kotikaupunkiin positiivista asenneilmapiiriä.
Raahen Kokoomuksen kuntavaaliehdokkaat Marita Tuhkala (vas.), Tarja Vikström ja Maija-Leena Hirvonen herättelevät kotikaupunkiaan myönteiseen ajatteluun. Raahen Kokoomuksessa ollaan ylpeitä omasta kotikaupungista ja kuntavaaliehdokkaat luovat kotikaupunkiin positiivista asenneilmapiiriä.

Uudessa Raahessa puhaltavat nyt positiiviset tuulet, jotka luovat uskoa ja tahtoa kaupunkilaisiin. Myötäinen tuulenvire puhaltaa ilmiselvästi, kun keskustelee Raahen Kokoomuksen kuntavaaliehdokkaiden Tarja Vikströmin, Maija-Leena Hirvosen ja Marita Tuhkalan kanssa.

Raahen Kokoomuksen ehdokkaat sitoutuvat asennemuutokseen ja he lupaavat puhua kotikaupungistaan vain ja ainoastaan hyvää. Asennemuutoksen avulla he aikovat onnistua houkuttelemaan Raaheen myös uusia asukkaita.

Eloa ja yrityksiä Vanhaan Raaheen

33 muualla asutun vuoden jälkeen vanhaan kotikaupunkiinsa palannut kiinteistöalan yrittäjä Tarja Vikström osallistuu kuntavaaleihin äänestysnumerolla 160. Negatiivista ajattelua vastaan ponnistelevan paluumuuttajan korvaan on särähtänyt tapa, jolla raahelaiset puhuvat omasta kaupungistaan.

”On syytä katsoa peiliin ja kääntää asenne positiiviseksi. Asenteen voi muuttaa vain jokainen itse ja jos sen tekevät kaikki, se olisi aikamoinen vaihdos ilmapiirissä.”

Raahelaisten asennemuutoksen lisäksi Tarja Vikström lupaa omalla esimerkillään virkistää myös kaupungin yrityselämää.

”Kaikissa suurhankeinfoissa tuodaan aina esille se, että Raahe tarvitsee tulevaisuudessa paljon palveluja, myös kansainvälisiä palveluja, ja uusia asuntoja. Haluan valaa yrittäjiin rohkeutta katsoa tulevaisuuteen, ottaa riskiä ja onnistua. Yrityskulttuurin muuttaminen Raahessa tapahtuu pienillä asioilla. Omassa verkostossani pyrin nostamaan esille positiiviset jutut. Kun tsemppaamme toisiamme, aina joku rohkenee oikeasti lähteä kokeilemaan jotain uutta.”

Yrittäminen sivuaa myös Tarja Vikströmin lupausta herättää henkiin Vanha Raahe.

”Ihanien puutalojen Vanhaan Raaheen pitäisi saada lisää yrityksiä, kahviloita ja pieniä putiikkeja, jotta ihmiset saataisiin tulemaan tänne toisenkin kerran. He eivät palaa, ellei heillä ole mahdollisuutta istahtaa, juoda kahvikupponen tai hipeltää ihania tuotteita jossakin putiikissa Porvoon, Rauman tai Loviisan tapaan. Olen perustamassa kesällä vanhan Raahen asukasyhdistystä, joka toivottavasti innostaa asukkaat mukaan kehittämiseen.”

Mainettaan parempi Raahe

Raahelaisten hyvin tuntema valtuustotyön konkari Maija-Leena Hirvonen on ehdolla äänestysnumerolla 144. Hän on vaikuttanut kuntapolitiikassa yli 40 vuotta eikä lepää eläkkeelläkään. Lapset, lapsiperheet, terveys-, hyvinvointi- ja sosiaalipalvelut ovat entiselle kouluterveydenhuollon ja lastenneuvolan terveydenhoitajalle sydämen asioita. Niiden rinnalle on noussut vahva tietous ikäihmisten palveluiden tärkeydestä.

Maija-Leena Hirvonen tapasi työssään lapsiperheitä ja heidän kauttaan kävi jatkuvasti selväksi, että Raahe on mainettaan parempi kaupunki.

”Tuota mainetta meidän kannattaa pitää yllä. Tänne muuttaville on positiivinen yllätys, miten hyvät peruspalvelut kaupunki tarjoaa. Myös hyvät vapaa-ajan ja lapsiperheiden palvelut houkuttelevat uusia asukkaita muuttamaan paikkakunnalle. Lupaan jatkaa valtuustossa palvelujen kehittämistä edelleen, sillä ajan hengessä mukana pysyminen on meille tärkeää.”

Maija-Leena Hirvonen viittaa sanoillaan isoon pajaan, jota viritellään naapurinkunta Pyhäjoen puolelle Hanhikivenniemelle.

”Hyvät ja monipuoliset palvelut tulevat tarpeeseen, kun Raahe tavoittelee Fennovoiman työntekijöistä uusia kuntalaisia.”

Raahelaiset voivat Maija-Leena Hirvosen mielestä olla ylpeitä myös ikäihmisten neuvolasta, joka palvelee yli 65-vuotiaita.

”Monet paikkakunnat ovat kadehtineet sitä meiltä. Ikäihmisten neuvola opastaa terveellisiin elämäntapoihin ja seuraamaan omaa terveyttä. Tuloksena on vireän ikäihmisen tyytyväinen elämä.”

Elämisen laatua, asumisen mukavuutta

Raahelainen kulttuuripersoona Marita Tuhkala on helpottuneena huomannut, että uudet aktiiviset ihmiset jakavat hänen huolensa Raahesta ja ovat valmiita toimimaan kotikaupunkinsa puolesta. Äänestysnumerolla 159 kokoomuksen sitoutumaton ehdokas Marita Tuhkala haluaa olla mukana muutostyössä ja myönteisen asenneilmapiirin luomisessa.

”Olen sitoutunut tekemään työtä kotikaupunkini asioiden eteen ja niiden puolesta. Minulla on vahva halu olla mukana tässä työssä.”

Yli 30 vuotta viulunsoitonopettajana toiminut Marita Tuhkala on tehnyt paljon hyvää kaupungin kulttuuritoiminnan ja lasten kulttuurikokemusten ja -kasvatuksen eteen.

”Lupaan jatkaa samalla linjalla. Kulttuuri ja taide, lapsiperheet ja lasten etu sekä hyvinvointi ja yleinen viihtyvyys ovat minulle tärkeitä. Haluan kehittää Raahessa näitä itselleni läheisiä teemoja ja parantaa koko kulttuurialan toimintaedellytyksiä kaupungissa.”

Marita Tuhkalan mukaan Raahen pienuus on sen todellinen vahvuus, josta on syytä olla ylpeä. Se tarkoittaa esimerkiksi lyhyitä välimatkoja, jotka säästävät aikaa ja parantavat asumisviihtyvyyttä.

”Olen järjestänyt Raahessa paljon tapahtumia ja konsertteja, joihin on tullut vieraita ympäri maan esiintymään ja osallistumaan työpajoihin. He hämmästelevät, miten uskomattoman hieno kaupunki Raahe on. Kaikki on niin lähellä ja kaikki toimii niin loistavasti. Vieraat Helsingistä, Kouvolasta, Kaustisilta ja Kuopiosta hämmästelevät, miten heidän pitää tulla Raaheen, että heidän lapsensa pääsevät soittamaan oikeassa konserttisalissa. Se ei onnistu heidän kotikaupungeissaan.”

Vielä 1930-luvulla Raahe oli kultturelli käsityöläiskaupunki, jossa oli paljon pieniä yrityksiä, leipomoita, käsityöläisiä ja mamsellit kulkivat kaduilla.

”Raahe tarjoaa edelleenkin loistavat puitteet lapsiperheille ja hyvää arjen asumista. Tarvitaan laadukkaita uusia asuntoja, vireää yritystoimintaa ja hyviä palveluja houkuttelemaan uusia asukkaita ja sitouttamaan heidät paikkakunnalle”, Marita Tuhkala sanoo

Raahen Kokoomuksessa ollaan ylpeitä omasta kotikaupungista ja luodaan positiivista asenneilmapiiriä.

Tutustu Raahen Kokoomuksen Facebook-sivuihin osoitteessa facebook.com/raahenkokoomus.

Viisi hyvää syytä äänestää Kokoomusta:

  • Olan taakse on turha kurkkia. Me katsomme vahvasti eteenpäin.
  • Yritykset näkyviksi tuottamaan Raahelle hyvää.
  • Huolenpito vauvasta vaariin kaikissa elämänkaaren vaiheissa.
  • Vahvistetaan monipuolista koulutus- ja korkeakoulutustarjontaa vastaamaan isojen hankkeiden vaatimuksia.
  • Nautitaan monipuolipuolisista ja laadukkaista kulttuuri- ja vapaa-ajan palveluista.
Raahen Kokoomuksessa ollaan ylpeitä omasta kotikaupungista ja kuntavaaliehdokkaat luovat kotikaupunkiin positiivista asenneilmapiiriä.
Raahen Kokoomuksessa ollaan ylpeitä omasta kotikaupungista ja kuntavaaliehdokkaat luovat kotikaupunkiin positiivista asenneilmapiiriä.