Uusia as­ke­lei­ta kärp­pä­po­lul­la

Raahen seutukunnan kasvatit Antti Myllyaho ja Petteri Puhakka pelaavat tällä kaudella Kärppien kovassa A-juniorijoukkueessa.

Raahelaislähtöinen Teräs-Kiekon kasvatti Antti Myllyaho ja Pyhäjoen Joki-Kiekossa junnuna opit saanut Petteri Puhakka ovat harpanneet Kärppien junnupolulla askeleen ylöspäin. Nyt kaksikko hyökkää A-junioreiden liigajoukkueen mukana.

Varsinkin Puhakka on ollut alkukaudesta isossa roolissa. Vastuun myötä 18-vuotias nuorukainen on saanut aikaan tulosta, sillä heti neljään ensimmäiseen peliin hän on kirjauttanut kuusi tehopistettä.

– Olen tyytyväinen. En odottanut näin paljon roolia, mutta kumminkin olen kesällä tehnyt hommia, että pääsisi isoon rooliin. Tulosta pitää tulla ja on sitä tullutkin hyvin. Olen saanut pelata hyvässä ketjussa, joukkueen tehokkain pelaaja Puhakka totesi perjantaina ennen TPS-ottelua.

Myllyaho pystyisi ikänsä puolesta pelaamaan vielä B-junioreissa. Ainakin alku on mennyt A:n mukana, mutta kutsu B-ikäisiin saattaa käydä kauden mittaan.

– Ei se (pelipaikka A-junioreissa) tullut yllätyksenä. Ihan hyvin on alkukausi mennyt, Myllyaho vakuuttaa.

Oulun Kärppien A-juniorijoukkueen valmentaja Ville Mäntymaa kehuu kumpaakin Raahen seutukunnan kasvattia.

– Heillä on intohmo jääkiekkoa ja urheilemista kohtaan. Se on silmiinpistävä juttu. Heillä on halu menestyä ja halu kehittyä. Väitän, että se on yksi iso asia, että pojat ovat tällä hetkellä jo tällä tasolla. Ja väitän, että se on poikien valttikortti myös tulevaisuudessa, kun molemmat pyrkivät ammattilaisjääkiekkoilijaksi.

Valmentaja ei osaa sanoa, pelaako Myllyaho koko kauden A-junioreissa.

– Ykköstehtävä on kehittää pelaajia maksimaalisesti. Tilanteen mukaan katsotaan, mikä on paras ratkaisu. Tärkeintä pelaajalle on, että hän saa pelata.

Lue lisää Myllyahosta ja Puhakasta maanantain 16.9. Raahen Seudusta.

Fakta

Petteri Puhakka

Syntynyt 11.4.2001 Pyhäjoella.

Pituus: 176 cm

Paino: 73 kg

Pelipaikka: hyökkääjä

Pelinumero: 15

Kasvattajaseura: Pyhäjoen Joki-Kiekko

Antti Myllyaho

Syntynyt 10.3. 2002 Oulussa.

Pituus: 194 cm

Paino: 90 kg

Pelipaikka: hyökkääjä

Pelinumero: 21

Kasvattajaseura: Teräs-Kiekko