Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Vaa­li­kau­si loppuun ham­pai­ta ki­ris­tel­len

Kriisinpoikaset ovat vuoden vanhetessa ja eduskuntavaalien lähestyessä seuranneet toisiaan yhä tiheämmin.

Hallituksen viisikko piti keskiviikkona kriisikokouksen keskustan liittouduttua opposition kanssa luonnonsuojelulain käsittelyssä. Eripura vaikeuttaa jo hallitustyötä. Nokittelu näkyy esimerkiksi keskustaväelle tärkeän maatalouden kriisipaketin torppaamisena.

Kriisinpoikaset ovat vuoden vanhetessa ja eduskuntavaalien lähestyessä seuranneet toisiaan yhä tiheämmin. Kitkeriä näkemyseroja on loppuvuonna ollut saamelaisten oikeuksista ja luonnon ennallistamisesta.

Eduskuntavaaleihin on aikaa noin viisi kuukautta. Vaalikauden loppuosuudesta voi ennakoida kivikkoista, kun samalla pitäisi hoitaa Suomen yhteisiä asioita sopuisasti ja vakaasti, mutta puoluepoliittisesti tehdään jo irtiottoja huhtikuun vaaleja silmällä pitäen.

Ilman koronapandemian, Ukrainassa käytävän sodan, energiapulan ja inflaation kaltaisia kriisejä hallitus olisi epäilemättä jo kuopattu. Poikkeukselliset ajat ovat vaatineet Suomen edun nimissä toimintakykyisen hallituksen, jonka yhteistyökyky kuitenkin murenee maaliviivan lähestyessä.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.