Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Va­lo­ku­vaa­ja Sakari Piippo sai tuta mi­nis­te­riön vihan: "Vie­lä­kin ih­me­tyt­tää, miksi mi­nis­te­riö halusi estää kuvien jul­kai­sun – mistä siinä olikaan lopulta kyse."

Vuonna 2016 valokuvaaja Sakari Piippo joutui myrskyn silmään halutessaan julkaista poliitikoista ennennäkemättömiä kuvia: heidän solmussa olevista kengännauhoistaan ja väsyneistä ilmeistä. Nyt kuvat on koottu myös kirjaan. Juttu on julkaistu alun perin 30.9.2019.

Sakari Piipon syksy on alkanut näyttävästi. Hänen dokumentaarinen valokuvasarjansa Eräitä huomioita Suomen poliittisesta järjestelmästä (2015–2019) on esillä Valokuvataiteen museossa ja hänen ensimmäinen kuvateoksensa on julkaistu.

– Kyllähän tämä syksy on alkanut aika mukavasti, kun olen saanut päätökseen näin ison työn, Piippo sanoo.

Eräitä huomioita Suomen poliittisesta järjestelmästä sisältää Piipon ottamia kuvia Suomen tärkeimmistä poliitikoista, suomen kuntapäättäjistä ja vaaleista. Se on läpileikkaus siitä, missä ja miten Suomessa politiikkaa tehdään.

Kokonaisuus on Piipon uran suurin.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.