Val­tuu­tet­tu valitti val­tuus­ton pää­tök­ses­tä - Rau­ta­ta­lon tontin ra­ken­ta­mi­nen vii­väs­tyy

Rautatalon tontti Raahessa jää nyt tyhjänä odottamaan Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen tehdyn valituksen käsittelyä. Rautatalo purettiin tontilta alkuvuodesta.
Rautatalon tontti Raahessa jää nyt tyhjänä odottamaan Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen tehdyn valituksen käsittelyä. Rautatalo purettiin tontilta alkuvuodesta.
Kuva: Vesa Joensuu

Uusien asuinkerrostalojen rakentaminen Raahen ydinkeskustaan Rautatalon tontille viivästyy mahdollisesti jopa kahdella vuodella. Syynä on tontin asemakaavan muutoksen hyväksymisestä tehty valitus.

Raahelainen kaupunginvaltuutettu Asser Siuvatti (vas) vaatii Pohjois-Suomen hallinto-oikeutta kumoamaan Raahen kaupunginvaltuuston helmikuussa tekemän päätöksen hyväksyä yksimielisesti Rautatalon tontin asemakaavan muutos.

Raahen kaupungin kaavoituspäällikkö Anu Syrjäpalo sanoo, että valituksesta johtuvan rakennushankkeen viivästymisen kesto riippuu täysin hallinto-oikeuden käsittelyaikataulusta.

– Kaikki arviot ovat spekulatiivisia, mutta todennäköisenä pidetään noin kahta vuotta. Jos asia etenee aiemmin, niin se on tietysti hyvä uutinen, hän toteaa.

Asser Siuvatti katsoo, että kaupunginvaltuuston päätös on syntynyt virheellisessä järjestyksessä, valtuusto on päätöksessään ylittänyt toimivaltansa, ja päätös on muutenkin lainvastainen. Raahen kaupunginhallituksen mielestä valitus on perusteeton ja se tulee hylätä.

Rakennusliike Lapti Oy toivoi aiemmin voivansa aloittaa rakentamisen tontilla syksyllä 2019.

Lue lisää keskiviikon 12. kesäkuuta Raahen Seudusta