Mainos

Va­paa-ai­ka voi olla hyvä syy lai­na­ha­ke­muk­sel­le

Raahe
-

Urheilu- ja taideharrastukset sekä erilaiset omat projektit tuovat vaihtelua ja mielekkyyttä arkeen, mutta ne ovat harvoin ilmaisia. Jos talous on tiukalla, pienlaina voi olla ratkaisu harrastusten maksamiseen.

Hakeako lainaa harrastuksia varten?

Uusi vuosi tietää usein uusia harrastuksia. Jotkut löytävät uuden urheilulajin ja toiset kiinnostavan kansalaisopistokurssin. Yhä nuoremmilla ja yhä useammilla aikuisillakin on jonkinlainen harrastus. Osa harrastuksista on erittäin edullisia, mutta osa sisältää suuren summan eri kuluja. Kulutusluotto voi olla joillekin tärkeä tekijä, joka mahdollistaa harrastamisen.

Pankit ja kulutusluottoyritykset tarjoavat lainoja vapaa-aikaan liittyen. Esimerkiksi Nordea tarjoaa pienlainoja oman remontin tai sisustusprojektin toteuttamiseen. Lainasummat vaihtelevat muutamista sadoista jopa yli 20 000 euroon.

Ei mikä tahansa harrastus

Ennen lainan hakemista on hyvä ottaa selvää ensinnäkin, mikä on realistinen harrastus itselle. Ei kannata valita sitä kalleinta kurssia tai sellaista harrastusta, joka edellyttää suurta varustehankintaa. Lisäksi myös harrastuslainaa hakiessa on tärkeää vertailla eri lainantarjoajien paketteja ja ehtoja. Netin vertailutyökalut helpottavat sopivan lainan löytämistä ja oman lainasuunnitelman tekemistä.


Kuluttajan pienlainat voivat edesauttaa harrastusten aloittamista, mutta niiden vuoksi ei saa joutua maksuvaikeuksiin. Vapaa-ajan lainaa hakiessa on syytä olla varma, miten ja milloin lainan saa maksettua takaisin. Tässäkin lainassa – mitä pikemmin sen parempi. Kuukausittaisen takaisinmaksusumman on oltava tarpeeksi suuri, että lainan saa maksettua tehokkaasti mutta ei liian suuri, jotta rahaa jää tärkeiden arkimenojen kattamiseen.

Milloin ja mistä

Tiettyä kurssia tai lomamatkaa varten haettava maksuaika on esimerkiksi korkeimmillaan vuoden, sillä se ei välttämättä aiheuta stressiä maksamisesta eikä pitkäaikaista lainataakkaa. Kun laina on maksettu ja toimivaksi koettu, seuraavana vuonna voi tehdä samanlaisen lainasuunnitelman. Pientä remonttia varten sopiva laina voi olla pankin tarjoama remonttilaina, sillä lainan korot voi kirjata veroilmoituksessa kotitalousvähennyksiin.

Pankkivirkailijat ja nettilainatyökalut auttavat myös pieniä tai lyhytaikaisia lainoja haettaessa, ja apu kannattaa käyttää hyväksi. Kun on hyvä suunnitelma lainasta sekä lainan käyttötarkoituksesta ja maksusta, harrastus, kotiprojekti tai lomamatka tuovat entistä enemmän iloa.

Tutustu >> https://moneybanker.fi/