Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Va­rau­tu­mi­nen vä­hen­tää stres­siä to­si­tian­teen tullen

Löytyykö yöpöydältä ja vessasta taskulamppu? Entä miten teet ruokaa mahdollisen sähkökatkon aikana?

Valtakunnalliset sähkönsäästötalkoot alkavat tällä viikolla kuun vaihtuessa joulukuuksi. Hyvä varaslähtö on jo monessa yrityksessä ja kotitaloudessa asiaan otettu, vaikka ensisijainen motiivi lieneekin ollut sähkölaskun pienentäminen.

Olemme luottaneet, että Olkiluoto 3 on täydessä iskussa ennen kireintä talvea. Viimeisimmän tiedon mukaan laitoksen sähköntuotanto viivästyy suunnitellusta joulukuusta. Säännöllisen sähköntuotannon odotetaan alkavan aikaisintaan tammikuun lopussa. Jos Olkiluodon kolmosreaktorin sähköntuotanto siirtyy yli alkuvuoden pakkasten, on sähkönsäästötalkoilla merkitystä, jotta sähkökatkot voidaan estää tai ainakin minimoida.

Suomeen on ennustettu lauhaa alkutalvea, mutta se ei tarkoita, etteikö tuulettomia ja kireitä pakkaspäiviä eteen osuisi. Silloin voi olla, että sähkön kysyntäpiikkejä tasataan suunnitelluilla ja ennakkoon ilmoitetuilla sähkökatkoilla.

Vaikka katkos olisi tiedossa, pitää siihen osata varautua.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.