Mainos: Tilaa Raahen Seutu Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 3 kk 35,70 € + 2 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Va­sem­mis­to esit­tää: Raahen kau­pun­ki kor­va­maan toisen asteen opis­ke­li­joi­den kou­lu­mat­ka­tu­kien oma­vas­tuu­osuu­det

Vasemmistoliiton Raahen valtuustoryhmä esittää, että Raahen kaupunki kompensoisi omavastuuosuuden kaikille koulumatkatukeen oikeutetuille toisen asteen opiskelijoille.

Raahen lukion osalta on jo tehty päätös, että omavastuuosuus kompensoidaan lukuvuodesta 2019–2020 lähtien, mutta ryhmä katsoo, että oppilaiden on oltava tasa-arvoisessa asemassa oppilaitoksesta riippumatta.

Viime valtuuston kokouksessa jätetty aloite oli jatkoa huhtikuussa Matti Nikulan (vas) esittämälle ryhmän edelliselle aloitteelle. Tuolloin asiaa toivottiin sisällytettävän vuoden 2020 talousarvioon ja nyt kesäkuussa jätetyssä samansisältöisessä aloitteessa toivottiin kompensoinnin sisällytettävän vuoden 2021 talousarvioon.

Raahen kaupungin opetus- ja kasvatusjohtaja Lucina Hänninen toteaa Raahen lukion osalta omavastuuosuuden korvaamisen tulleen mahdolliseksi, kun kustannukset on pystytty toteuttamaan lukion vuosittaisen talousarvion puitteissa.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.