Veli pisti popit purk­kiin

Radiosta tuttu musiikkitoimittaja Veli Kauppinen kävi raahelaisstudiossa äänittämässä omaa musiikkiaan.

Radiossa pitkän työuran tehnyt Veli Kauppinen kävi Raahessa äänittämässä omaa musiikillista soolotuotantoaan. Levyn julkaisuajankohta on vielä avoin. Radiossa pitkän työuran tehnyt Veli Kauppinen kävi Raahessa äänittämässä omaa musiikillista soolotuotantoaan. Radiossa pitkän työuran tehnyt Veli Kauppinen kävi Raahessa äänittämässä omaa musiikillista soolotuotantoaan.
Radiossa pitkän työuran tehnyt Veli Kauppinen kävi Raahessa äänittämässä omaa musiikillista soolotuotantoaan. Levyn julkaisuajankohta on vielä avoin.
Radiossa pitkän työuran tehnyt Veli Kauppinen kävi Raahessa äänittämässä omaa musiikillista soolotuotantoaan. Levyn julkaisuajankohta on vielä avoin.
Kuva: Toni Länkinen

Pattijoelta maailmalle lähtenyt Veli Kauppinen pääsi toteuttamaan viikonloppuna yhtä unelmaansa. Hän on vuosien saatossa tehnyt musiikkia pöytälaatikkoon ja äänitellyt kotonaan demoja.

Nyt oli oikea ajankohta mennä studioon pistämään musiikki talteen.

Helsingissä asuva musiikkitoimittaja olisi varmasti löytänyt studion myös pääkaupungista, mutta koska vanha kotiseutu vetää 42-vuotiasta miestä puoleensa, halusi hän tulla tutuille kulmille.

Ajatus paikasta syntyi puolitoista vuotta sitten, kun Kauppinen jutusteli Juho Ilkon kanssa Raahessa. Miehet löivät silloin kättä päälle, että Kauppinen saapuu joku päivä Sound Kitcheniin äänityshommiin.

– Se on englanninkielistä ja hyvin melodista poppia. Sellaista Beatlesin sävelkirjasta napattua meininkiä. Se ei ole mitään rankkaa tai synkkää, vaan sellaista kirkasotsaista musiikkia, Kauppinen kuvailee ja lisää, ettei kyseinen musiikki tule varmaankaan päätymään radiosoittoon.

– Voisi se soida ehkä jossain yöohjelmassa, mies naurahtaa.

Tämä vuosi on ollut Kauppisen perheen elämässä hieman erilainen. Yleisradion palkkalistoilla oleva Veli otti leipätyöstään virkavapaata ja perhe matkasi puoleksi vuodeksi Mosambikiin.

– Ystävät pyörittävät siellä ravintolaa, ja he ovat pyytäneet meitä sinne. Nyt tuli tilaisuus, että voi katsella vuoden ajan muita juttuja, ja tartuttiin siihen tilaisuuteen. Auteltiin siellä ravintolassa. Lapset kävivät kansainvälistä koulua ja vaimo oli enempi ravintolahommissa. Itse soittelin, sillä kaverilla on siellä musavehkeet ja hyvä kotistudio. Tein sielläkin demoja. Auttelin myös yhdessä sukelluskeskuksessa. Me ei olla mitään maailmanmatkaajia, mutta tuo oli semmoinen, mitä kaivattiin, Kauppinen taustoittaa.

Lisää tarinaa Veli Kauppisesta maanantain 17.12. Raahen Seudussa.

Fakta

Veli Kauppinen

Ikä: 42 vuotta

Pattijoelta lähtöisin oleva musiikkitoimittaja, joka harrastaa bändeissä soittamista.

Oli perjantain ja lauantain raahelaisessa Sound Kitchen -studiossa äänittämässä omaa soolomusiikkiaan.

Työskentelee Ylellä.

Ollut tämän vuoden virkavapaalla.

Vietti vuoden ensimmäisen puolikkaan perheensä kanssa Mosambikissä.

Perheeseen kuuluvat oululaislähtöinen vaimo ja kaksi poikaa (10- ja 14-vuotiaat).