Mainos

Veli Seppä Oy:ssä an­ne­taan arvoa työn­te­ki­jöi­den osaa­mi­sel­le ”Ilman hyviä työn­te­ki­jöi­tä tästä hom­mas­ta ei tulisi yhtään mitään”

Raahelainen monipalveluyritys Veli Seppä Oy on toiminut yli 25 vuotta. Siellä pidetään tiukasti kiinni yhdestä perusperiaatteesta: asiakkaalle ei koskaan myydä ei oota.

Veli Seppä Oy:n neljän henkilön ydintiimin muodostavat Jouni Rantala, Mirja Lassila, Veli Seppä ja Henna Kiviniitty.
Veli Seppä Oy:n neljän henkilön ydintiimin muodostavat Jouni Rantala, Mirja Lassila, Veli Seppä ja Henna Kiviniitty.

– Työt hoidetaan aina parhaalla mahdollisella tavalla, sillä meille on tärkeintä tyytyväinen asiakas, toteaa kiinteistöhoidon palveluesimies Jouni Rantala.

Henkilökunnalle kiitosta

Toimitusjohtaja Veli Sepän mukaan monista työtehtävistä ei selvittäisi ilman ammattitaitoista ja joustavaa henkilökuntaa sekä ajan tasalla olevaa kalustoa.

– Meidän tärkeimmät arvot ovat rehellisyys ja reiluus. Toimeksiantaja pystyy luottamaan siihen, että emme mene koskaan sieltä missä aita on matalin, vaan aina asetusten ja normien mukaan, lupaa Seppä.

Suomalaisia yritysjohtajia moititaan usein siitä, ettei heiltä tahdo herua riittävästi kiitosta työntekijöille silloin, kun sen aika olisi. Seppä haluaa olla tässä suhteessa poikkeus, vaikka kiireiden keskellä häneltäkin tuppaa asia välillä unohtumaan.

Henna Kiviniitty ja Mirja Lassila pitävät huolen siitä, että tieto toimistolta eteenpäin kulkee mutkattomasti.
Henna Kiviniitty ja Mirja Lassila pitävät huolen siitä, että tieto toimistolta eteenpäin kulkee mutkattomasti.

– Ilman hyviä työntekijöitä tästä hommasta ei tulisi yhtään mitään. Joskus sitä itsekin hieman ihmettelee, että miten he jaksavat aina niin innokkaasti tehdä töitä. Työntekijöiden kiittämistä ei tapahdu koskaan liikaa, tunnustaa Seppä.

Työt tehdään kuin ne olisivat omia

Työnantajan antama arvostus näkyy suoraan työntekijöiden hyvinvoinnissa. Tiimin uusi tulokas, taloushallinnosta ja kansainvälisistä asiakkaista vastaava Mirja Lassila kertoo, että Veli Sepällä on hyvä olla työntekijänä, koska johto luottaa työntekijöidensä osaamiseen.

– Se on yksi tärkeä motivaattori tässä työssä. Jokaiseen luotetaan, että pystyt hoitamaan sinulle määrätyn tehtävän. Olen myös huomannut sen, että täällä töitä tehdään sydämellä.

– Kiinteistöhuollossa ne ovat usein ihmisten koteja, joita me hoidamme. Asiakkailla on monia eri tarpeita, on se sitten kuljetusta tai konepuolen asioita. Hoidamme hommat niin kuin ne olisivat meidän omia, painottaa Lassila.

Veli Seppä, Jouni Rantala, Mirja Lassila sekä toimisto- ja muuttopalveluista vastaava Henna Kiviniitty muodostavat Veli Seppä Oy:n neljän henkilön ydintiimin. He ovat todenneet, että tämä on juuri oikeankokoinen ryhmä toimimaan yhdessä.

– Tieto kulkee ja asiat keretään jakaa tehokkaasti. Jokaisella on omien taitojensa ja koulutuksen mukaiset osaamisalueet, joita kehitetään koko ajan eteenpäin.

Hyvä työympäristö takaa viihtyvyyden

Kaikkien koneiden ja kuorma-autojen keskellä, Hitsarinkatu 1:ssä seisoo Veli Seppä Oy:n toimisto, joka toimii samalla työnjohdollisena hermokeskuksena. Toimitusjohtaja Seppä kertoo, että toimistosta ja työntekijöiden työskentelyolosuhteista on pyritty tekemään mahdollisimman mukavat.

– Tärkeää on, että työolot koetaan niin hyviksi kuin mahdollista. Vehkeiden ja kaluston pitää olla kunnossa aina työistuimista lähtien. Ja totta kai palkkauksen pitää olla kohdallaan, Seppä tähdentää.

Kiinteistöhuollon ja kuljetuksen lisäksi Veli Seppä Oy tarjoaa asiakkailleen hinaus-, muutto-, nosto- ja konepalveluita. Yrityksessä riittää siis monenlaista tehtävää ja palvelut tukevat toisiaan.

Jos tulet Veli Sepälle töihin kuljetuspuolelle, voit erikoistua lisää nosto- tai konepalveluihin. ”Meidän lähtökohtana on se, että kaikkiin tehtäviin tartutaan”, sanoo kiinteistöhoidon palveluesimies Jouni Rantala.
Jos tulet Veli Sepälle töihin kuljetuspuolelle, voit erikoistua lisää nosto- tai konepalveluihin. ”Meidän lähtökohtana on se, että kaikkiin tehtäviin tartutaan”, sanoo kiinteistöhoidon palveluesimies Jouni Rantala.

– Alasta kiinnostuneiden uusien työntekijöiden kannattaa ottaa minuun rohkeasti yhteyttä ympäri vuoden, kertoo Henna Kiviniitty.

Moniosaajalle erinomainen työpaikka

Leipääntymään Veli Seppä Oy:n palveluksessa ei ehdi päästä. Jos nimittäin tulet Veli Sepälle töihin kuljetuspuolelle, voit erikoistua lisää nosto- tai konepalveluihin. Työhaasteet pitävät koko henkilökunnan innostuneena.

– Meidän lähtökohta on se, että kaikkiin tehtäviin tartutaan. Toki aina pyritään valitsemaan kulloiseenkin tehtävään parhaiten sopiva tekijä, Rantala sanoo.

– Parasta meillä on työntekijöiden asenne. Täällä on niin hyvä tekemisen meininki, että siinä tempautuu tahtomattaan meininkiin mukaan, lisää Lassila.