Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Lukijalta
Tilaajille

Velka- ja asu­mis­neu­von­ta eh­käi­see asu­mi­sen on­gel­mia

Lukijalta Työttömyys on lisääntynyt rajusti koronan myötä. Taloushuolet ja pahimmillaan jopa huoli vuokran tai asuntolainan lyhennysten maksamisesta koskettaa monia, joiden talous on aiemmin ollut kunnossa.

Koronakriisin tuomien yllättävien elämänmuutosten myötä yhä useampi voi kokea asunnottomuuden uhkaa. Vaikka kohtuuhintaisiakin vapaita asuntoja on Pohjois-Suomessa tarpeeseen nähden hyvin tarjolla, pelkkä asuntotarjonta ei aina kohtaa asuntoa vailla olevien erilaisiin elämäntilanteisiin liittyviä tarpeita. Elämäntilanteiden muuttuessa voi asumiseen ja elämän tasapainottamiseen tarvita ulkopuolista tukea. Työttömyyden ja sairauden aiheuttaman taloudellisen epävarmuuden lisäksi lapsuuden kodista itsenäistyminen ja oman työ- ja koulutuspolun etsintä voi olla elämän taitekohta, josta turvallisesti navigointiin tarvitaan joskus tukea.

Riittävä ja varhain saatu asumis- ja velkaneuvonta ehkäisevät tehokkaasti velkaantumisen ja asumisen haasteiden syntymistä.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.