Ve­ne­paik­ko­jen kysyntä roi­hah­ti Raa­hes­sa - jonossa kym­me­niä ha­luk­kai­ta

Mahdollisimman lähellä kaupungin keskustaa olevat venepaikat ovat  suosituimpia. Raahen kaupungilla on olemassa jonkinlaisia suunnitelmia yhden venelaiturin lisäämiseksi Pikkulahden alueelle. Rakennetun ympäristön lautakunta on helmikuussa 2018 hyväksynyt tuoreimmat veneiden säilytystä ja venepaikkojen vuokrausta Raahessa koskevat säännöt.
Mahdollisimman lähellä kaupungin keskustaa olevat venepaikat ovat suosituimpia. Raahen kaupungilla on olemassa jonkinlaisia suunnitelmia yhden venelaiturin lisäämiseksi Pikkulahden alueelle.
Mahdollisimman lähellä kaupungin keskustaa olevat venepaikat ovat suosituimpia. Raahen kaupungilla on olemassa jonkinlaisia suunnitelmia yhden venelaiturin lisäämiseksi Pikkulahden alueelle.
Kuva: Vesa Joensuu

Raahesta ei löydy tällä hetkellä venepaikkaa kaikille halukkaille. Venepaikkojen kysyntä kaupungissa on kivunnut etenkin tänä vuonna aivan uudelle tasolle.

Kaupungin teknisessä keskuksessa venepaikkojen vuokrausta hoitava toimistosihteeri Merja Pohto kertoo, että venepaikkoja menisi nyt kaupaksi enemmän kuin niitä on tarjolla.

– Paikkojen kysyntä on lisääntynyt koko ajan, mutta nyt on oikein yllätysvuosi, hän sanoo.

Raahen kaupungilla on vuokrattavana venesatamissaan yhteensä noin 550 aisa- ja peräpoijupaikkaa, sekä lisäksi rantapaikkoja. Ne eivät kuitenkaan enää riitä. Kysyntää on erityisesti keskustan tuntumassa oleville venepaikoille.

– Kaupunkialueen paikat ovat ihan täynnä ja ainakin parikymmentä venepaikan tarvitsijaa on nyt jonossa. Suosituimpia alueita ovat Pikkulahden ranta, Thompsonin ranta, sairaalan ponttoonilaituri, Kylmäniemen laituri ja Varvi. Ne ovat kaikki täynnä koko ajan, Pohto sanoo.

Jotta venepaikka pystyttäisiin tarjoamaan kaikille halukkaille, tarvittaisiin Pohton arvion mukaan keskustan läheisyyteen ainakin 30 uutta laituripaikkaa.

– Koska kysyntä näkyy kuitenkin aina vain kasvavan, niin lisäpaikkojakin tarvittaisiin koko ajan enempi ja enempi, hän toteaa.

Jonkin verran vapaita venepaikkoja löytyy tällä hetkellä Rivin venesatamasta Pattijoelta ja Pohjaskarin venesatamasta Piehingistä.

Lue lisää maanantain 24. kesäkuuta Raahen Seudusta