Raahen Seudun edus­kun­ta­vaa­li­ko­ne avautui – ­Vas­taa ja löydä sinulle sopivin eh­do­kas!

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Verotus ei ole tie muu­tok­seen

Lukijalta Raahen kaupungin tulot syöksyvät alaspäin. Muuttotappio on riivannut kaupunkia jo usean vuoden ajan. Alle 25 000 asukkaan haamuraja alitettiin aikoja sitten. Ikävä kierre alkoi ammattikorkeakoulun lakkautuspäätöksestä seitsemän vuotta sitten. Sen päätöksen kerrannaisvaikutuksista kärsitään edelleen, kun paikkakunnalla ei ole korkeakoulutasoisia jatko-opiskelumahdollisuuksia.

Raahen kaupunki ei ole suunnitellut saati tehnyt tarvittavia sopeutuksia alentunutta asukasmäärää ja vähentynyttä palvelutarvetta vastaaviksi. Sen sijaan kaupunki nostaa veroja. Kunnallisveroa esitettiin nostettavaksi jopa puolella prosentilla kaupunginjohtajan toimesta. Lisäksi kaupunki vaatii kasvavia osinkoja konserniyhtiöiltä taloutensa paikkaamiseksi. Konserniyhtiöillä on jokaisella oma selkeä tehtävänsä, joita tekemään ne on perustettu. Raahen vesi vedenjakeluun ja Raahen Energia sähkön ja lämmön turvaamiseen.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.