Vieraat veivät voiton lopussa

AS Moon taipui kotitappioon futsalin ykkösessä loppuminuuttien maaleilla. Sarjanousija FC Kiisto oli yksi parhaista Raahessa vierailleista joukkueista.

AS Moon ja FC Kiisto väänsivät kovaa jokaisessa tilanteessa. Kuvassa pallosta taistelevat AS Moonin Janne Hämeenkorpi ja FC Kiiston Toni Pylkkänen.
AS Moon ja FC Kiisto väänsivät kovaa jokaisessa tilanteessa. Kuvassa pallosta taistelevat AS Moonin Janne Hämeenkorpi ja FC Kiiston Toni Pylkkänen.

AS Moonin ja vaasalainen FC Kiisto esittävät kovatasoisen futsal-ottelun Raahessa lauantaina. Vierasjoukkue hiljensi kotiyleisön loppuminuuteilla ja vei mukanaan sarjapisteet 2-5 (0-2) voitolla.

– 37 minuuttia hyvää peliä ja sitten ilmanaikuinen maali. Haettiin lopussa maalia itse, mutta liike loppui, kun pallo oli omissa, AS Moonin valmentaja Janne Hämeenkorpi totesi ottelun jälkeen.

Yleisön iloksi ottelu oli alusta alkaen tiukkaa vääntöä joka tilanteessa. Yhtään ylimääräistä senttiä ei kumpikaan antanut toiselleen. Avausjaksolla muutamat tilanteet herättivät suukopuakin, kun aivan kaikki vihellykset tai viheltämättömyydet eivät miellyttäneet pelaajia.

– Parasta vääntöä mitä tällä kaudella on ollut. Vastustaja oli hyvällä jalalla liikkeellä, AS Moonin parhaana palkittu Jukka-Pekka Patanen kommentoi.

FC Kiisto viimeisteli avausjaksolla kaksi maalia. Toinen syntyi kovalla kaukolaukauksella ja toisessa AS Moonin puolustus pelattiin parilla syötöllä hajalle.

AS Moonilla oli avausjaksolla omat paikkansa, mutta FC Kiiston puolustus kesti yritykset. Lisäksi vieraiden korkeaprässi tuotti ongelmia AS Moonille.

– Pitäisi olla enemmän pelirohkeutta ettei tarvitsisi nakella pitkää palloa alhaalta, Patanen totesi.

Toisella jaksolla FC Kiisto jätti alkuun hieman enemmän tilaa AS Moonille. Jakson puolivälissä Jukka-Pekka Patanen laukoi komeasti suoraan ilmasta kavennusmaalin. Hetkeä myöhemmin Teemu Aittola tasoitti ottelun.

– Kasvettiin paljon pukukopissa tauolla. Noustiin tasoihin ja siinä vaiheessa tuntui hyvältä, Hämeenkorpi sanoi.

Ottelu näytti kääntyvän kotijoukkueelle, mutta FC Kiisto katkaisi hurmosta aikalisällään. Paluu korkeampaan prässiin vei terää AS Moonin voittohaaveilta.

Ratkaiseva osuma syntyi sitten vieraille ajassa 37.35. AS Moon lähti hakemaan tasoitusta liivillisellä maalivahdilla, mutta heikot ratkaisut lahjoittivat vieraille ensin neljännen ja viimeisenä sinettinä vielä viidennen maalin.

– Puolustettiin tosi hyvin. Vain kaksi maalia pääsettiin Moonia vastaan ja se on hyvä suoritus, FC Kiiston kapteeni Aapo Autio kommentoi.

FC Kiisto on sarjanousija, mutta titteli antaa väärän kuvan joukkueen tasosta. Joukkue oli yksi parhaista Raahessa vierailleista joukkueista.

Ihme se ei sinänsä ole, sillä joukkue lähes sama, joka pelasi Ruutupaitojen nimellä liigassa pari vuotta sitten ja tavoite on palata takaisin liigaan.

– Muuten ei olisi ollut järkeä lähteä ykköseen, kun matkat on samoja ykkösessä ja liigassa, Autio sanoi.

Lauantain ottelua oli seuraamassa 248 katsojaa. Yleisön joukosta lähti välillä kuittia vieraiden suuntaan, mutta Aapo Autiota se ei ainakaan haitannut.

– Oli tosi kiva pelata ja sytyttää, kun on kunnolla yleisöä. Provosointi vain sytyttää enemmän, Autio totesi.

Futsalin ykkösen kärjessä on tällä hetkellä tiivis nippu joukkueita ja kärkipaikoista taistelee useampi joukkue.

– FC Kiisto tulee olemaan kahden parhaan joukossa. Ykkönen on tänä vuonna todella kova ja kärjessä on viisi kovaa joukkuetta. Tasainen pitäisi olla ja notkahduksia ei saisi tulla, jos aikoo olla kärkipäässä, Hämeenkorpi sanoi.

Fakta

Futsal ykkönen

La 9.11. AS Moon – FC Kiisto 2-5 (0-2).

AS Moon: Jukka-Pekka Patanen ja Teemu Aittola 1+0, Janne Hämeenkorpi ja Marko Keinänen 0+1.

AS Moon johtaa vielä sarjaa kuuden ottelun jälkeen 11 pisteellä.

10 pisteessä ovat oululainen Tervarit, jolla on kaksi peliä vähemmän pelattuna, ja helsinkiläinen Zenith, joka on pelannut yhden pelin vähemmän.