Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Viime viikon sateet siir­si­vät vil­jan­puin­tia – "Juuri näiden sää­olo­suh­tei­den vuoksi täytyy katsoa, milloin sinne pel­lol­le pääsee"

Ukkonen kovine sateineen ja rakeineen aiheutti viljapelloilla lakoja. Raahen seudulla viljelijöiden mukaan toistaiseksi on selvitty säikähdyksellä, joten viljasadosta odotellaan vielä tällä hetkellä ihan normaalia. Puintisesonki käynnistynee todenteolla ensi viikolla.

Ensimmäiset leikkuupuimurit ovat nyt jo liikkeellä ja todenteolla puintien arvioidaan olevan Raahen seudulla käynnissä ensi viikon puolella.

Sato-odotukset tälle satokaudelle ovat ihan kohtuulliset ja satonäkymä puolestaan keskimääräisen oloinen, viljelijä Marko Jaatinen Pattijoen Olkijoelta arvioi.

Kasvukautta viljelijä Sami Nivala Pattijoen Olkijoelta luonnehtii ihan kohtuulliseksi, kunhan sato saadaan pellolta talteen.

– Viljasadon osalta ollaan varmasti normaalivuodessa – siinä mielessä ollaan hyvällä mallilla. Kun vuosi on muuten poikkeuksellinen, niin jos ei pelloilta tulisi tavaraa, olisimme jännän äärellä, Nivala miettii.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.