Pääkirjoitus
Tilaajille

Viitseliäisyydellä hävikin kimppuun

Kehnot keittiötaidot ja haluttomuus suunnitella aterioita ennen kauppareissua kasvattavat kotitalouksien ruokahävikkiä.

Syömäkelpoisen ruuan päätyminen jätteeksi on paitsi järjenvastaista myös ekologisesti ja taloudellisesti holtitonta. Kyseessä on kuitenkin ongelma, johon jokainen voi itse vaikuttaa. Kotitalouksien osuus Suomen 400 – 500 miljoonan kilon vuosittaisesta ruokahävikistä on kaikkein suurin, jopa 30 prosenttia. Nelihenkinen perhe heittää ruokaa roskiin keskimäärin 500 euron edestä vuosittain.

Roskiin päätyy etenkin valmista koti- ja einesruokaa, kasviksia ja hedelmiä, leipää, lihaa ja kalaa, juustoa ja maitotuotteita sekä kahvia.