Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Vimpeli oli liian kova – tasoero näkyi toi­sel­la jak­sol­la

PattU haastoi vielä avauspuolikkaalla hyvin, mutta puolustavaa mestaria vastaan se ei riittänyt.

Jan Hankala ja tiukka pesäkilpa. Harri Kolehmainen oli PattUn paras keskiviikkona. Jari Törmäsen piiska puhui parin juoksun verran.
Jan Hankala ja tiukka pesäkilpa.
Jan Hankala ja tiukka pesäkilpa.
Kuva: VESA JOENSUU

Vimpelin Vedon dynastiaa luova miesten superpesisjoukkue kävi näyttämässä Raahessa, mitä on voittamisen kulttuuri. Isäntäjoukkue taisteli urhoollisesti, mutta tämän tasoista vastustajaa vastaan se ei vain riitä. Kolme sarjapistettä lähti vieraiden matkaan lukemin 0-2 (4-6, 3-9).

PattU teki jonkin verran virheitä, mutta toisaalta Veto rankaisi kotijoukkuetta hyvillä lyönneillä. Toisella jaksolla PattUn selkärangan katkeamisen ääni kuului ylälehtereille asti. PattU ei pystynyt laittamaan vierasjoukkuetta missään vaiheessa ahtaalle.

Vaikka PattU hävisi, on kokonaisarvosana alkukaudesta kiitettävä.

– Positiivinen tekemisen meininki on ollut alkukaudesta, ei ole hetkeen ollutkaan tämmöistä. Hyvin on saatu peli pyörimään. Nytkin oli ensimmäisellä jaksolla hyvää tekemistä, se antaa uskoa tulevaan, PattUn ykköspalkittu Harri Kolehmainen arvioi.

Myös Vimpelin pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki antaa ison kunnian PattUn tämän kauden porukalle ja sen keskiviikkoillan taisteluilmeelle. Hän uskoo, että raahelaiset tappelevat tällä kaudella hyvistä sijoituksista.

– Ehdottomasti se pystyy pelaamaan mitaleista. Alun perinkin olen ajatellut niin, että en näe ennakkorankingeja niin selvinä kuin mitä ne ovat olleet. PattUlta puuttuu vielä Ossi Meriläinen. Kotona he voivat voittaa kenet tahansa ja milloin tahansa. Jos ykköskärki on huippuvireessä ja Ossi tulee, on se vaarallinen joukkue on. Jos siellä paikat kestävät, ovat he taistelemassa paikasta neljän joukkoon, Kivimäki arvioi.

Ottelu käynnistyi tasaisesti. Kumpikin joukkue rakensi heti kärkeen useamman kolmostilanteen. Molempien joukkueiden avausjuoksuissa kopparit antoivat pientä apua.

Toisessa vuoroparissa hallitseva Suomen mestari näytti jo painelevan omia polkujaan, mutta PattU kiri kolmannessa vuoroparissa juoksu kerrallaan rinnalle. Lopulta vieraiden rutiini oli kuitenkin liikaa raahelaisille.

Ensin näytti, ettei Veto saa kolmannessa vuoroparissa mitään aikaiseksi, kunnes jokerilyöjät Perttu Ruuska ja Janne Mäkelä takoivat hetkessä juoksun mieheen. PattU ei pystynyt vastaamaan tähän, joten palkinto jäi saamatta.

Avausjakson kolmostilanteet kirjattiin Vimpelille 10-9.

Toisella jaksolla tuli monelle tunne, että joukkueet voisivat vaihtaa jakoja. Heti kättelyssä Vedon kone jauhoi kolmen juoksun kaulan.

Joukkue oli myös ruuvannut sisäpeliään pari pykälää tiiviimmäksi, joten raahelaisjoukkueen oli todella haastavaa saada tilanteita.

Ainoat lohtujuoksut iskivät debyyttikauttaan Superpesiksessä pelaava Jere Achrén, koko ottelussa pari kertaa kotiutuksessa onnistunut Jari Törmänen ja takaa läpi paukauttanut Tapio Salo.

Vimpeli tehtaili juoksuja tasaiseen tahtiin koko jakson, eikä sillä ollut hätäpäivää.

Kotiyleisön usko loppui jo hyvissä ajoin ennen pelin loppua, joten moni karkasi katsomosta ruuhkien alta pois.

Vimpelin etukentällä hääri Timo Hanhisalo, joka on vielä varsin uusi tuttavuus superpesiskentillä. PattU ei kuitenkaan päässyt antamaan riittävästi painetta 24-vuotiaalle siepparille. Reikiä Vimpelin kentästä toki löytyi, mutta ei riittävästi.

Vieraiden tehokkain pelaaja oli jokeripaitainen Perttu Ruuska. Hän onnistui kotiutuksissa viisi kertaa ja pokkasi ykköspalkinnon. Isännistä on vaikeaa nostaa tiettyä pelaajaa muiden edelle, mutta perinteisesti lukkari Topi Kosonen oli parhaimmistoa. Samoin etukentällä tärkeitä paloja tehnyt, ja yhden juoksunkin lyönyt, Harri Kolehmainen.

Sisällä koko PattUn kakkoskärki oli pirteällä pelipäällä. Samoin ykköskärkenä edennyt Teemu Juntunen.

Yleisöä ottelussa oli 1002, mikä oli pienoinen pettymys.

Raahen Seutu lähtee Imatralle

Raahen Seudun kuvaaja Vesa Joensuu ja toimittaja Toni Länkinen lähtevät PattUn miesten superpesisjoukkueen mukana perjantaina Imatralle.

Jos raahelaisen pesäpallojoukkueen tekemiset kiinnostavat, kannattaa seurata koko päivä Raahen Seudun verkkosivuja osoitteessa www.raahenseutu.fi.

Aloitamme raportoinnin reissusta jo aamuvarhaisella, ja kerromme vuorokauden aikana joukkueen kuulumisia bussista, harjoituskentältä Siilinjärveltä sekä itse ottelusta Imatran pesäpallostadionilta.

Lupaamme myös uutisoida, mitä Pattijoen Urheilijoiden bussiin kuuluu kotimatkalla.

Selvittelemme matkan aikana myös hieman vastustajan kuulumisia, eli tarkoitus on kysellä Imatran taustajoukoilta, kuinka he pystyvät järjestämään onnistuneen pesäpallotapahtuman Espanjassa. Jäikö reissusta taloudellista voittoa käteen, ja voisiko samankaltainen tapahtuma olla mahdollista myös raahelaisjoukkueen toimesta?

Maatkasta on luvassa runsaasti tekstiä ja kuvia myös maanantain 21.5. paperilehteen.