Vuosien takaa: 80 vuotta sitten 74 mat­kus­ta­jaa vetävä len­to­ko­ne oli jät­ti­mäi­nen il­ma­hir­viö

-

Vuonna 1939

Matkustajakoneet saavat yhä jättiläismäisempiä mittasuhteita ja ihminen joutuu kysymään, milloin tässä saavutetaan raja. Kuvassa Pan American Airwaysin lentokone, jonka siipien väli on 45,60 metriä. Se voi ottaa 74 matkustajaa. Milloinkahan meidän maassamme nähdään tällaisia ilmahirviöitä?

-

Vuonna 1969

Pyhäjoen metsästysseuran miehet ja yksi nainen tekivät jäniksille heinää peräti neljän hehtaarin alueelta Pyhäjoen Siikanivassa. Eipä ole pyhäjokisilla jäniksillä hiuka ensi talvena, sillä heinät suolattiinkin kaikkien sääntöjen mukaan.

-

Vuonna 1989

TH-Elektroniikka lisää Raahessa henkilökuntaansa sadalla jouluun mennessä. Samalla tehtaan tuotanto laajenee. TH-hallissa valmistetaan uusina tuotteina autopuhelimen osia, hakulaitteita ja maksu-TV-järjestelmiä. Yhtiölle on hankittu neljä pintaliitoskomponenttien ladontakonetta.

-

Vuonna 2009

Hakotaurin puhdistamolietteitä kompostoineen laitoksen toiminnalle tuli piste, kun Vaasan hallinto-oikeus päätti kumota laitoksen ympäristöluvan. Päätöksen taustalla on ympäristön asukkaiden valitus voimakkaista hajuhaitoista. Hakotaurin kompostointilaitos otettiin käyttöön keväällä 2006.