Vuosien takaa: 80 vuotta sitten Saksa hyök­kä­si Puolaan ja toinen maail­man­so­ta käyn­nis­tyi

-

Vuonna 1939

Saksalaiset joukot hyökänneet Puolaan. Kymmentä puolalaista kaupunkia pommitettu. Hyökkäys tapahtuu kolmelta suunnalta. Puolan armeija ryhtynyt vastahyökkäykseen. Puola ilmoittaa tulevansa taistelemaan loppuun saakka. Englannissa, Ranskassa ja Sveitsissä yleinen liikekannallepano.

-

Vuonna 1969

Oppikoulujen aamuhartaudesta annettuja määräyksiä muutettiin eilen presidentin esittelyssä vahvistetulla koulujärjestyksen muutoksella. Aamuhartaudet ovat edelleenkin pakollisia opettajille ja oppilaille. Uutta sen sijaan on se, että aamuhartauden pitäjänä voi olla myös oppilas.

-

Vuonna 1989

Televisiosarjasta Kenttäpostia aletaan parhaillaan tehdä esityskopioita. Yli kaksi vuotta kestänyt savotta alkaa olla takanapäin. Elokuvaa kuvattiin 21 000 metriä, eli materiaalia on yhteensä noin 30 tuntia. Siitä on sitten puserrettu 4 tuntia 15 minuuttia valmista tv-elokuvaa.

-

Vuonna 2009

Prisman ABC katoaa pian ja Asemakadulle jää kylmäasema. Rakennus on tarkoitus purkaa parissa viikossa. Rakennus on uusi ja hyväkuntoinen ja purettavana sikäli yksinkertainen, että se ei sisällä ongelmajätettä, kuten asbestia. Purettaessa puutavara, villat, rauta ja betoni erotellaan kaikki toisistaan.