Vuosien takaa: Hylätty morsian vaati puolta mil­joo­naa

-

Vuonna 1939

Mikkelin välikäräjillä julkaistiin päätös huomiota herättäneessä korvausvaatimusjutussa, jossa kolmesti kuulutettu morsian vaati sulhaseltaan, joka oli purkanut kihlauksen vain viikkoa ennen sovittua hääpäivää, korvauksena häävalmistelukuluista sekä hyvityksenä vahingosta 500 tuhatta markkaa.

-

Vuonna 1969

Vesi-Pekka Oy:n imuruoppaaja on ollut työskentelemässä Rautaruukin satama-altaassa suorittaen joka kevät toistuvaa puhdistustyötä altaan peräosassa. Alusten potkuri- ja ankkurivirrat aiheuttavat muutoksia pohjan profiilissa, jolloin syntyneet kasaumat ja lietteet on tasoitettava.

-

Vuonna 1989

Harvoin sitä kokonaista kylää ostetaan. Vihannin kunta on kuitenkin tekemässä historiaa. Kunta ostaa koko Lampinsaaren asuntoalueen maat Outokumpu Oy:ltä. Kaupan tavoitteena on taata, että alueella asuvat voivat jatkaa rauhassa elämäänsä vuokratontilla keinottelijoita pelkäämättä.

-

Vuonna 2009

Kissat saivat häädön remontin alta eikä paluuta ole. Kansalaistalo Jytyn toiminta jatkuu tiloissa mahdollisen evakon jälkeen. Vanhalla paloasemalla aloitetaan syksyn aikana perusremontti. Talon käyttötarkoitus on vielä auki. Varmaa on, että paloasema ei tyhjilleen jää.