Yh­dis­tyk­sil­lä mainio ti­lai­suus saada han­ke­avus­tus­ta vaikka vi­deo­tyk­kiin

Yhdistykset voivat saada pieniä avustuksia hankintoihinsa Nousevalta Rannikkoseudulta.

Nouseva Rannikkoseutu ry myöntää HaPa2 -teemahankkeessa alahankerahoitusta yhdistysten pieniin, 1 000–7 000 euron hankintoihin. Tuen osuus on 70 prosenttia hankinnasta.

Avustusta voi saada alahankkeeseen, jonka tavoitteena on harrastusvälineistön hankinta, yhdistyksen palvelutoimintaa tukevat kone-, laite- tai kalustohankinnat sekä energiatehokkuutta parantavat laitehankinnat, kuten ilmalämpöpumput.

Haku on avoinna joulukuun 18. päivään saakka, ja hakijoina voivat olla muun muassa Raahen, Pyhäjoen ja Siikajoen, mutta myös Hailuodon, Limingan, Lumijoen ja Tyrnävän alueella toimivat rekisteröityneet yhdistykset.

Jo aiemmin vuonna 2018 toteutuneessa HaPa-teemahankkeessa oli useita alahankkeita, joissa toteutettiin pieniä kone-, laite- ja kalustoinvestointeja. Tuolloin alahankehakemuksia tuli Norsuun 51 ja niistä 30:a rahoitettiin. Raahen seudulla raha-avustusta sai 17 järjestöjen hanketta. Varoja käytettiin muun muassa luistinten terotuskoneen, äänentoistolaitteiden, kiikareiden, videotykin, keittiövälineiden sekä paintballin ja voimisteluvälineiden hankintaan.

Tarkat hakuohjeet ja -ehdot löytää nettisivustolta www.nousevarannikkoseutu.fi. Asiasta kiinnostunut voi ottaa myös yhteyttä Norsun toimistoon.

Norsun kautta voi hakea myös monia uita tukia.

100–300 euron suuruisia Nuoriso Leader ja Yhteisö Leader -tukia voi hakea milloin tahansa. Nuoriso Leaderiä voivat hakea 13–25 -vuotiaat nuoret ja Yhteisö Leaderiä yhdistykset. Projektien teema on vapaa.

Vielä isompia tukia mikroyrityksille tai yhteisöjen yleishyödylliseen toimintaan voi myös hakea Norsulta.

Rahoitusta on nykyisen ohjelmakauden puitteissa haettavissa vielä ensi vuoden kesään 2020 saakka. Nyt kannattaa siis viimeistään olla liikkeellä omien ideoidensa kanssa. Vuosien 2021–2022 aikana ei näillä näkymin ole uutta rahoitusta tarjolla, koska uusi ohjelmakausi alkanee käytännössä vasta vuoden 2023 aikana.

Norsu toivoo pääsevänsä rahoittamaan vielä erityisesti yritysten investointeja, jotka luovat alueelle lisää työpaikkoja.

HaPa2-hanke:

Tukea ei myönnetä rakentamiseen, remontointiin eikä elinkeinotoimintaan

Sitä ei myönnetä myöskään alueen elämysyritysten yleisesti vuokraamiin välineisiin, esimerkiksi kanootteihin ja läskipyöriin, eikä alueen yritysten yleisesti tuottamiin palveluihin, kuten klapikoneisiin, auraus- tai maansiirtolaitteisiin

Määräajassa saapuneet alahankehakemukset arvioidaan pisteytyksen avulla.

Energiatehokkuutta parantaviin laitteisiin voidaan myöntää korkeintaan 50 prosenttia rahoituksesta.