Mainos: Syksyn supertarjouksena Raahen Seutu Digi + Lehti 4 kk vain 49 €, tilaa tästä!

Pääkirjoitus
Tilaajille

Yrit­tä­jäl­le on syytä nostaa hattua

Yrittäjät luovat kuntiin työpaikkoja. Kuntien ja kaupunkien vetovoima on pitkälti heidän varassaan.

Raahen seutukunnan yrittäjäjuhla kokosi lauantaina yrittäjät joukolla yhteen kahden koronavuoden jälkeen. Viime ajat ovat olleet monille yrityksille kriisistä kriisiin hyppimistä. Ensin korona rajoituksineen ja sulkuineen pakotti osan yrityksistä pistämään ovet säppiin, ainakin väliaikaisesti, sitten alkoi Ukrainan sota, joka nakertaa monen yrityksen kannattavuutta vielä ensi vuonnakin. Samaan aikaan kuluttajien epävarmuus ja elinkustannukset ovat kasvaneet hurjasti. Nyt ei lähdetä heräteostoksille.

Yrittäjiä on vaikea lokeroida yhteen nippuun. Toimialasta ja yrityksen koosta riippumatta heitä kuitenkin yhdistää rohkeus ja vastuuntunto. Palkkatyössä moni pääsisi varmasti helpommalla. Toisen palveluksessa olisi vähemmän huolehdittavaa ja levollisemmat yöunet. Palkka tipahtaisi tilille säännöllisesti ja yhtäjaksoista lomaa saisi pitää joka vuosi. Vapaudessa ja itsemääräämisoikeudessa kuitenkin häviäisi.

Heittäytyminen omilleen vaatii yksinyrittäjältä rohkeutta. Yrityksen laajentaminen ja työntekijöiden palkkaaminen puolestaan ennakkoluulottomuutta ja riskinottokykyä.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.