Mainos: Tilaa Raahen Seutu Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 3 kk 35,70 € + 2 kk kaupan päälle, tilaa tästä

4. ko­ro­na­ro­ko­tus­kier­ros laa­je­nee 25. tou­ko­kuu­ta

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä tarjoaa 25. toukokuuta alkaen 4. koronarokotetta uudelle väestöryhmälle. Jatkossa 4. koronarokotteen saavat 65 vuotta täyttäneet, joiden terveys ja toimintakyky ovat heikentyneet niin, etteivät he pärjää kotona itsenäisesti.

Neljättä koronarokoteannosta suositellaan THL:n uusimman suosituksen perusteella iäkkäille, jotka ovat järjestetyssä kotihoidossa tai omaishoidossa sekä muillekin iäkkäille, joiden terveys ja toimintakyky ovat heikentyneet ja jotka eivät pärjää yksin kotona sekä voimakkaasti immuunipuutteisille henkilöille. Omaishoidon osalta suositus koskee siis vain omaishoidettavia, mutta ei omaishoitajia, elleivät he ole vähintään 80-vuotiaita.

Uuden väestyryhmän rokottaminen aloitetaan 25. toukokuuta Siikajoen Ruukin terveysasemalla ja Pyhäjoella palvelukeskus Jokikartanon kerhohuoneella ajanvarauksella. Aika varataan nettiajanvarauksesta osoitteessa www.nettirassi.fi tai puhelimitse.

Raahessa 4. rokotteita annetaan kyseessä olevalle väestöryhmälle NeuvoRassissa ilman ajanvarausta alkaen 2. kesäkuuta kello 9–15.

Vihannissa rokotukset alkavat 1. kesäkuuta ajanvarauksella. Aika varataan nettiajanvarauksesta osoitteessa www.nettirassi.fi tai puhelimitse.

Rokotuspäivinä saa myös 1., 2. ja 3. rokotteita.

THL suosittelee neljänsiä koronarokoteannoksia 12 vuotta täyttäneille voimakkaasti immuunipuutteisille, kaikille 80 vuotta täyttäneille, iäkkäiden hoivakodeissa asuville ja iäkkäille koti- tai omaishoidon piirissä oleville sekä muille iäkkäille, joiden terveys ja toimintakyky ovat vastaavasti heikentyneet, ja jotka eivät pärjää yksin kotona.

Nyt kuntayhtymässä laajentuva rokotuskäytäntö kattaa 65 vuotta täyttäneiden osalta tuon viimeksi mainitun väestöryhmän, joka tarvitsee tukea arjesta selviytyäkseen.

Asia määritellään toimintakyvyn eikä sairauksien perusteella. Sairaudet eivät vaikuta tässä kohden tarpeeseen rokottaa neljättä kertaa, ellei niiden lisäksi ole edellä kuvattua toimintakyvyn laskua. THL:n suosituksessa ei ole tiettyä alaikärajaa iäkkäälle, sillä korkean iän aiheuttama terveyden ja toimintakyvyn lasku ei ole sidoksissa tiettyyn ikärajaan, vaan vaihtelee yksilökohtaisesti.

FAKTA

Rokotusten piiriin

Henkilö, jonka terveydentila ja toimintakyky ovat korkean iän vuoksi selvästi alentuneet niin, että hän tarvitsee säännöllisesti apua kotona selvitäkseen.

Iäkäs henkilö, jolle harkitaan kotona pärjäämiseksi lisäapua, eli on odotettavissa, ettei hän sairastuttuaan selviä kotona.