Alue­vaa­lien tu­los­pal­ve­lu – katso Poh­jois-Poh­jan­maan ja koko Suomen vaa­li­tu­los tästä

Mainos: Tilaa pai­kal­li­set pu­hee­nai­heet vuo­dek­si, saat kaksi kuu­kaut­ta kaupan päälle! Tee Raahen Seutu Digin tilaus tästä.

Ajokeli on huono Poh­jois-Poh­jan­maal­la lu­mi­sa­teen vuoksi – lu­mi­sa­det­ta luvassa koko jou­lu­aa­ton ajan

Ajokeli on huono Pohjois-Pohjanmaan alueella lumisateen vuoksi. Lumisadetta on luvassa koko jouluaaton ajan. Kuvituskuva.
Ajokeli on huono Pohjois-Pohjanmaan alueella lumisateen vuoksi. Lumisadetta on luvassa koko jouluaaton ajan. Kuvituskuva.
Kuva: Jussi Leinonen

Ajokeli on monin paikoin huono Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueella lumisten, sohjoisten ja liukkaiden teiden vuoksi, varoittaa Tieliikennekeskus. Varoitus huonosta ajokelistä on voimassa jouluaattoiltaan saakka.

Pohjois-Pohjanmaan alueella on odotettavissa lumisadetta koko jouluaattopäivän ajan, Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Ville Siiskonen kertoo.

– Matalapaineen keskus on maan keskiosassa huomisiltaan asti ja alkaa sitten vetäytymään etelän suuntaan. Lunta on odotettavissa joulupäivän aamuun asti, Siiskonen ennustaa jouluaaton sääksi.

Lumisadetta ei ole odotettavissa valtavia määriä, vaan aattoiltaan kello 21 mennessä lunta voi sataa noin neljästä kahdeksaan senttimetriä. Sade tulee suurimmaksi osaksi lumena, eikä luvassa pitäisi olla räntää tai vettä.