Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Kolumni
Tilaajille

An­ne­taan työ­rau­ha

Koronakriisi on iskenyt voimalla kuntien talouteen. Verotulot ovat tippuneet, vaikka palvelutarve on lisääntynyt. Vaikeaksi tilanteen tekee se, että monissa kunnissa tilanne on ollut kriittinen jo ennen kriisiäkin.

Onneksi hallitus on tukenut kuntia jo neljännessä lisätalousarviossaan kesäkuussa, jolloin kuntien ja sairaanhoitopiirien tukemisen kokonaisuus oli noin 1,4 miljardia. Syyskuun budjettiriihessä kuntatalouden tukemista jatkettiin ja syksyn tulevassa lisätalousarviossa kunnille ja sairaanhoitopiireille on tarkoitus osoittaa yhteensä 600 miljoonaa. Valtio korvaa kunnille ja sairaanhoitopiireille kaikki koronaan välittömästi liittyvät menot, kuten testauksen.

Tukemalla kuntia hallitus haluaa varmistaa, ettei kunnissa jouduta leikkaamaan palveluista tai lomauttamaan tai irtisanomaan työntekijöitä tilanteessa, jossa koronakriisi on aiheuttanut valtavan hoivavelan.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.