AS Moon va­kuut­ta­vaan voit­toon

Aleksi Kylmälä taituroi kolme maalia AS Moonin voitettua lauantaina sarjanousijan kotiparketilla.

AS Moonin Aleksi Kylmälä sai sihdin kohdilleen toisella jaksolla ja laukoi hattutempun sarjanousijan verkkoon.
AS Moonin Aleksi Kylmälä sai sihdin kohdilleen toisella jaksolla ja laukoi hattutempun sarjanousijan verkkoon.

AS Moon esiintyi vakuuttavalla tavalla futsalkauden ensimmäisessä kotiottelussa. FC Seinäjoki kaatui 1.divisioonan ottelussa 8–4 (4–1).

–Pelit ovat alkaneet miten suunniteltu. Tänään oli kokonaisvaltaisesti hyvä esitys. Saatiin kotipelit käyntiin ja tehtiin hyvin maaleja, AS Moonin valmentaja Janne Hämeenkorpi sanoi.

Raahelaiset hallitsivat peliä ja saivat ensimmäisellä jaksolla useamman hyvän tekopaikan. Ahkerimmat laukojat Aleksi Kylmälä ja Kai Paakkari jäivät kuitenkin vielä avausjaksolla ilman tehoja, vaikka parhaimmillaan tolpat kolisivat.

–Piti vain saada laukauksia lähtemään. Yllättävän lähelläkin oli, Kylmälä sanoi.

Avausjakson maaleista vastasivat Marko Keinänen, Jukka-Pekka Patanen, Antti Uusitalo ja Janne Hämeenkorpi. AS Moon käytti hyväkseen erikoistilanteet ja vierasjoukkueen virheet.

–Oppirahoja maksettiin tänään. Henkilökohtaiset virheet käy turhan kalliiksi, FC Seinäjoen valmentaja Erkki Taurula totesi.

FC Seinäjoki pelasi Raahessa avausjaksolla paljon kärkipelaajan kautta.

Peli näytti samanlaiselta kuin AS Moonin pelaaminen ensimmäisellä divarikaudella. AS Moonille vastustajan pelityyli sopi varsin mainiosti.

–Ollaan harjoiteltu paljon target-pelaamisen puolustamista ja se sopi meille hyvin, Kylmälä kertoi.

Vierasjoukkue ei ollut täysin aseeton pelitavallaan. FC Seinäjoki sai avausjaksolla tasoitettua pelin ja ilman Janne Vähäkankaan hienoja torjuntoja maaleja olisi voinut syntyä enemmänkin.

–FC Seinäjoki pelasi kuin me ennen. Onneksi tästäkin näkee, että meidän pelaaminen on mennyt paljon monipuolisemmaksi, Hämeenkorpi totesi.

Toisen jakson alkuun oli ensin Kai Paakkarin paikka puhkoa nolla.

Ottelun voittomaali syntyi heti jakson ensimmäisten minuuttien aikana.

Myös Aleksi Kylmälä sai kuparisen rikottua. Vauhtiin päästyään nuorukainen lateli palloa varmasti FC Seinäjoen verkkoon kolme kertaa.

–Tuli niin hyviä syöttöjä, ettei tarvinnut kuin siirrellä palloa maaliin, Kylmälä sanoi vaatimattomana.

Kai Paakkarin maalin jälkeen AS Moon keskittyi enemmän puolustamiseen.

FC Seinäjoki sai enemmän aikaa rakentaa peliä, mutta vieraiden peliä leimasi hitaus ja vaaranpaikkoja AS Moonin maalille ei montaa syntynyt.

–Ihan tarkoituksella otettiin vastustajan vauhti pois ja saatiin pysäytettyä vastustajan pelaaminen, Hämeenkorpi kertoi.

Lähes täydellisen iltapuhteen pilasi AS Moonin osalta viimeinen minuutti. Kuuden maalin johdossa ajatukset olivat varmasti jo pelin loppuvihellyksessä ja FC Seinäjoki pääsi kuittamaan kaksi kavennusmaalia.

–Meidän tavoite on sarjapaikan saavuttaminen. Peli pitää saada nopeammaksi ja monipuolisemmaksi, FC Seinäjoen Taurula sanoi.

AS Moonin kausi on alkanut vieraspainoitteisena. Tuloksena on ollut kaksi voittoa, tasapeli ja tappio. Vieraskentät tulevat jatkossakin tutuksi, kun joukkue pelaa viisi seuraavaa ottelua vieraissa.

–Lähdetään samalla tavalla taistelemaan kuin kotonakin, Hämeenkorpi sanoi.

Vierasputki kääntyy 10. joulukuuta, kun AS Moon pelaa FC Raumaa vastaan Raahessa. Ennen joulutaukoa AS Moon pelaa vielä kaksi muuta kotiottelua, kun Raahessa vierailevat helsinkiläinen Zenith ja PS Villa Hyvinkäältä.

Muutaman vuoden Raahessa ollut futsalbuumi katsomossa näyttää jatkuvan edellisvuosien tapaan. Kauden avausta Raahen liikuntahallilla oli seuraamassa 185 katsojaa. AS Moon on ollut 1.divisioonassa yleisömäärältään selkeä ykkönen ja katsojalukemat ovat myös suurempia kuin monen liigajoukkueen.

Tilastot

Futsal-Ykkönen

AS Moon–FC Seinäjoki 8–4 (4–1)

AS Moon: Aleksi Kylmälä 3, Antti Uusitalo, Jukka-Pekka Patanen, Janne Hämeenkorpi, Kai Paakkari ja Marko Keinänen.

Sarjatilanne 1. Tervarit 5 ottelua/15 pistettä, 2. JoSePa 5/15, 3. TPK 5/9, 4. PS Villa 3/7, 5. AS Moon 4/7, 6. FC Rauma 4/4, 7. ACE 5/4, 8.

LPK 5/4, 9. Loiske 6/4, 10. FC Seinäjoki 4/3, 11. Zenith 4/0.