Mainos: Ter­ve­tu­loa pul­la­kah­vil­le ta­paa­maan leh­den­te­ki­jöi­tä ti 24.5. klo 12-14 Raahen Seutuun (Fell­ma­nin­puis­to­ka­tu 4). Pai­kal­la myös opas­tus­ta di­gi­tuot­tei­dem­me käyt­töön.

Tilaajille

Avoimia työ­paik­ko­ja enemmän kuin vuosi sitten – katso Poh­jois-Poh­jan­maan kuntien työt­tö­myysp­ro­sen­tit

Pohjois-Pohjanmaalla työttömiä työnhakijoita 21 600. Suhteellisesti eniten työttömien määrä on kasvanut vuoden aikana Sievissä, Siikajoella ja Alavieskassa.

Keväällä alkanut koronakriisi nosti työttömyyden rajuun nousuun. Suuri osa kasvusta johtui lomautettujen määrän moninkertaistumisesta maalis-huhtikuun aikana. Kesällä lomautettujen määrä putosi rivakasti – syksyllä määrässä ei ole tapahtunut merkittävää muutosta parempaan tai huonompaan. Työttömien työnhakijoiden määrä on maakunnassa edelleen korkea.

Lokakuun lopussa Pohjois-Pohjanmaalla oli 21 600 työtöntä työnhakijaa, kun mukaan lasketaan myös lomautetut. Se on 4 000 enemmän kuin vuosi sitten ja 1 450 enemmän kuin tammikuussa 2020. Työnhakijoista miehiä oli 12 400 ja naisia 9 200. Syyskuusta työttömien työnhakijoiden määrä väheni 500:lla – naisia heistä oli 400.