Avokado on oiva rasvan lähde

Avokado on parasta avata leikkaamalla hedelmä pystysuunnassa halki. Avokado on oiva pehmeän rasvan ja kaliumin lähde.
Avokado on parasta avata leikkaamalla hedelmä pystysuunnassa halki. Avokado on oiva pehmeän rasvan ja kaliumin lähde.
Kuva: Maarit Kesti

Ulkoa tummanvihreä ja sisältä kellertävä avokado on täynnä pehmeää rasvaa ja kaliumia. Kaliumia avokadossa on lähes saman verran kuin banaanissa. Kaliumin tasapaino on erittäin tärkeä sydämen, hermoston ja lihaksiston toiminnalle. Avokadosta saa myös  B-, E- ja K-vitamiinia.

Avokado on parhaimmillaan kypsänä. Kypsän hedelmän tunnistaa siitä, että se joustaa hieman tyvipäästä kevyesti puristettaessa. Toinen keino on irrottaa avokadon kanta ja kurkata siitä hedelmän sisään. Tällä tavalla voi tunnistaa ruskeaksi muuttuneen ylikypsän avokadon.