Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Demari erosta huo­li­mat­ta

Juri Heikinen erosi Raahen demarien kunnallisjärjestöstä, koska ei voinut hyväksyä puheenjohtaja Paavo Törmin toimia. Hän erosi myös kaupungin luottamustoimistaan.
Juri Heikinen erosi Raahen demarien kunnallisjärjestöstä, koska ei voinut hyväksyä puheenjohtaja Paavo Törmin toimia. Hän erosi myös kaupungin luottamustoimistaan.

Raahen demarien kunnallisjärjestöstä eronnut Juri Heikinen sanoo, että eron taustalla ovat pitkään jatkuneet erimielisyydet puheenjohtaja Paavo Törmin toiminnasta ja johtamisesta. Hän korostaa, ettei ero johdu siitä, ettei hän saanut jotain tiettyä luottamuspaikkaa.

Törmi sanoo, että asia harmittaa häntä, sillä kunnallisjärjestön puheenjohtajaa voi taas pian vaihtaa.

–Itse lupauduin tähän hommaan yhdeksi kaudeksi, eli kahdeksi vuodeksi. Syksyllä valitaan uusi puheenjohtaja.

Heikinen sanoo, että Raahen demareiden johtokunta on hyväksynyt Törmin toimintatavat, ja niinpä hän katsoi parhaaksi erota.

Heikisen mielestä Törmin kohtelu ei ole ollut tasapuolista häntä, eikä kaikkia muitakaan demareita kohtaan, ja se poikkeaa myös SDP:n periaatteista.

–Mutta olen demari edelleen, ja liityin eron jälkeen Pattijoen demareihin, hän huomauttaa.

Heikinen katsoo, että hänellä ei ole paikkaa ja tilaa sellaisessa järjestössä, mitä Törmi johtaa.

Hänen mukaansa Törmi ei kestä kritiikkiä ja johtaa toimintaa diktaattorin elkein. Luottamushenkilöpaikkojen jako ei mennyt Heikisen mukaan demokraattisesti ja avoimesti.

–Toisilta kysyttiin, mistä paikoista he ovat kiinnostuneita ja toisilta ei. Sain myös tietoa, että joillekin oli luvattu tiettyjä paikkoja jo vaalien aikana.

Törmi ei tunnista itseään Heikkisen puheista. Hän sanoo, että neuvottelut luottamusmiespaikoista sujuivat hyvin, ja hän onnistui saamaan demareille neuvotteluissa hyvin paikkoja eri luottamustehtäviin.

–Varmasti kaikki demarit tietävät, miksi olen tehnyt tämän ratkaisun. Kun kymmenen vuotta sitten liityin Raahen demareihin, oli fiilis ihan erilainen. Nyt tuntuu siltä, että demarien perinteet ja vaatimus tasa-arvosta on häipynyt johonkin.

Törmi painottaa, että kunnallisjärjestössä on hyvä henki.

–Olemme vaalivoittajia. Voittoa ei saavuteta ilman työtä ja hyvää henkeä, hän sanoo.

Raahen kunnallisjärjestön johtokunnassa ovat Törmin lisäksi Virpi Aho, Pirkko Valtanen, Marko Anttila, Kari Pietilä, Atso Kerttula sekä Pattijoen osastosta Marko Salmela.