Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Kolumni
Tilaajille

Di­gi­taa­li­suus ei sovi kaik­keen

Pohde kuten muutkin juuri toimintansa aloittaneet hyvinvointialueet ovat melkoisessa myllerryksessä. Parhaillaan laaditaan maan hallituksen pakottamana säästölistoja sote-toiminnoista, joiden supistamisista tai lakkautuksista ei tehdä vaikutustenarviointeja. Tämä siksi ettei yksinkertaisesti ehditä. Valmista pitäisi olla jo tämän kuun 20. päivä.

Huolipostia omien lähipalveluiden, terveysaseman lakkauttamisesta tai sairaalan toimintatason heikentämisestä on tullut runsaasti niin asiakkailta kuin työntekijöiltä. On surullista, että etenkin pienten paikkakuntien mummot ja vaarit joutuvat nyt pelkäämään, lopetetaanko heille tärkeät sote-palvelut kyläkeskuksesta. Olen näiden vanhusten puolella ja ymmärrän, että he kokevat jäävänsä heitteille, kun heille kerrotaan, että tilalle on tulossa sähköisiä hoitaja- tai lääkäripalveluja.

Me tietotekniikan hienouksia ymmärtävät tiedämme, mitä mahdollisuuksia digiteknologiassa on, mutta olisi rehellistä myöntää, etteivät ne tule olemaan vaihtoehtoinen palvelu kaikille ikääntyville vielä pitkään aikaan.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.