Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Ei ole helppoa olla nuori tänä aikana

Nuoret kyllä tietävät, että virheellistä tietoa on liikkeellä. Siihen he ovat törmänneet etenkin sosiaalisessa mediassa.

Korona ja Ukrainan sota ovat haukanneet ison osuuden nykynuorten tähänastisesta elämästä. Ikävät, isot uutisaiheet voivat olla ahdistavia. Siksi on tärkeää, että mielessä pyörii muutakin. Nuorten kiinnostus omaa elämää lähellä oleviin uutisaiheisiin onkin vahvistunut, selviää Kantar TNS Oy:n Uutismedian liitolle tekemästä Nuoret, isot uutisaiheet ja luottamus -tutkimuksesta.

Nuoria kiinnostavat erityisesti terveyteen, hyvinvointiin ja ihmissuhteisiin liittyvät asiat sekä ikätovereihin liittyvät uutiset, etenkin jos niissä kuullaan myös nuoria itseään. Yli puolet nuorista kokee kuitenkin, että nuorten näkemyksiä kuullaan mediassa melko tai erittäin huonosti. He ovat varmasti oikeassa. Siinä suomalaisella medialla Raahen Seutu mukaan luettuna on parantamisen varaa. Toimituksessa katsomme maailmaa liian usein keski-ikäisen työssäkäyvän aikuisen silmin, emmekä välttämättä hoksaa, mikä alueemme nuoria juuri nyt puhuttaa. Soisimme nuorten näkyvän lehdissämme paljon nykyistä enemmän. Siihen nuorten apu ja vinkit ovat tervetulleita.

Medialla ei ole varaa menettää nuoria lukijoita, sillä journalistin ohjeisiin sitoutunut media on kiinteä osa suomalaista yhteiskuntavakautta ja demokratiaa.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.