Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Ei ole pa­hit­teek­si oppia ener­gia­pi­hik­si

Sähkölaskua voidaan kompensoida kuluttajalle, mutta loppupeleissä rahat kompensaatioon otetaan kuitenkin kansalaisilta.

Aamuiset nollalukemat lämpömittarissa ja auton lasien skrapaaminen töihin lähtiessä kertoo, että olemme siirtymässä vuodenaikaan, jolloin sähköä alkaa taas kulua enemmän. Alkavaan lämmityskauteen ei ole miesmuistiin varauduttu yhtä hartaasti. Ilmalämpöpumppujen ja aurinkopaneelien asentajilla riittäisi töitä vaikka vuorokauden ympäri. Polttopuiden kysyntä on ennätyslukemissa.

Tuleva talvi ei kohtele kaikkia kotitalouksia tasa-arvoisesti. Sähkölämmitteisessä omakotitalossa asuvan sähkölaskuihin tulee huomattavasti suurempi lisäys kuin kaukolämpökerrostalon asukkaan laskuun, vaikka myös hän saa aiempaa kalliimman sähkölaskun.

Nordean kyselytutkimuksen mukaan lähes joka toinen omistusasunnossa asuvista on jo säädellyt omaa energiakulutustaan kasvavien kustannusten takia. Myös Raahen Seudun parin viikon takaisessa nettigallupissa iso osa vastaajista oli jo ryhtynyt miettimään kaikkia mahdollisia säästökonsteja sähkölaskuista selviämiseksi.

Sähkönsäästövinkeille on nyt kysyntää.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.