Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Eki­no­kok­ki leviää susien mukana

Hirviekinokokkia löytyi joulukuussa Siikajoen Tuomiojalta. Tauti leviää idästä susien mukana.

Siikajoen Tuomiojalla kaadetusta hirvestä löytyi hirviekinokokkia, joka voi tarttua myös koiriin ja ihmisiin. Hirviekinokki on suhteellisen harvinainen loisen aiheuttava tauti. Hirviin se tarttuu susien ulosteista. Valvontaeläinlääkäri Laura Sedrik kertoo, että hirvi saa loisen esimerkiksi syödessään metsän kasveja, joissa voi olla suden ulostetta ja heisimadon munia.

5. joulukuuta Siikajoen Tuomiojalta kaadetun hirven metsästäjät havaitsivat, että kaadettu hirviemo ei ole terve. Paikalle hälytettiin Esko Partanen, joka on vastannut Relletti-Tuomiojan hirviporukan kouluttamisesta. Hirviemän lapa oli turvoksissa ja siinä oli märkivä haavauma.

– Sisäelimet näyttivät terveiltä, mutta keuhkoissa oli pingispallon kokoisia rakkuloita ja keuhkot olivat reunoiltaan tummat, Partanen kertoo,

Hän oli yhteydessä Riistakeskukseen ja eläinlääkäriin ja sai kehotuksen lähettää sisäelimet ja keuhkot Ruokavirastolle tutkittavaksi.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.