Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Elina Meh­tä­ta­lon mie­les­tä veroja kestää karsia tär­kei­den pal­ve­lu­jen siitä kär­si­mät­tä

Tuulivoimaloiden ympäristövaikutuksiin perehtyessään Elina Mehtätalo havahtui siihen, ettei poliittisia päätöksiä tehdäkään tieteellisin perustein. Se herätti tarkastelemaan asioita vähän syvemmin.

Helge Murtovaara

Politiikkaan ja sitä myötä Vapauden liittoon sitoutumattomaksi kansanedustajaehdokkaaksi karinkantalaisen Elina Mehtätalon sai tuulivoimaloiden ympäristövaikutukset, kun hän perehtyi asiaa koskevaan tutkimukseen.

– Havaitsin, että tieteellinen tutkimus ei oikeastaan ole se, jonka perusteella tehdään poliittisia päätöksiä. Se herätti minut tarkastelemaan asioita vähän syvemmin, Mehtätalo kertoo.

Kunnallispolitiikassa tai ylipäätään politiikassa Mehtätalo ei aiemmin ole ollut mukana, mutta on toki yrittänyt vaikuttaa politiikkaan valtakunnankin mittakaavassa. Mehtätalo on itse tehnyt pilottitutkimuksen, jonka tietoa hän on vienyt yhdessä Markku Mehtätalon kanssa Terveyden ja hyvinvoinnin laitokseen, eduskunnan tarkastusvaliokuntaan sekä sosiaali- ja terveysvaliokuntaan.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.