Raahen Seudun edus­kun­ta­vaa­li­ko­ne avautui – ­Vas­taa ja löydä sinulle sopivin eh­do­kas!

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä määräaikainen Raahen Seutu 2 kk 34,90 euroa

Ensi vii­kol­la ro­ko­te­taan: Vi­han­nis­sa, Ruu­kis­sa ja Py­hä­joel­la tulossa vilkas ko­ro­na­ro­ko­tus­päi­vä

Pääsiäisen alla annetaan vähintään yhteensä 450 koronarokotusta Ruukissa, Vihannissa ja Pyhäjoella.
Pääsiäisen alla annetaan vähintään yhteensä 450 koronarokotusta Ruukissa, Vihannissa ja Pyhäjoella.
Kuva: Martta Oinas-Panuma

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän Ruukin, Vihannin ja Pyhäjoen terveysasemilla pidetään ensi viikon keskiviikkona vilkas rokotuspäivä.

Jokaisella terveysasemalla annetaan 31. maaliskuuta vähintään 150 koronarokotetta.

– Annamme Ruukkiin, Vihantiin ja Pyhäjoelle ylimääräiset annokset, että rokottamista saadaan vähän tasattua. Suurin osa rokotteista on Pfizerin Comirnatya ja pienempiä määriä Moderna-rokotetta, kertoo infektiolääkäri Lauri Koivuneva.

Koivuneva kertoo terveysasemilla olevan jo jonossa ihmisiä. Myös tiedossa olevia iäkkäitä ihmisiä, jotka eivät ole vielä rokotusaikaa varanneet, yritetään tavoittaa.

Vilkkaan rokotuspäivän ajan terveysasemien muu toiminta pidetään käynnissä vain välttämättömin osin ja resurssit keskitetään rokotuskattavuuden parantamiseen.

– Painetta rokotuksiin on ollut jo viime kesästä asti. Pelikenttä on liikkuva rokotteiden saatavuuden osalta, mutta paine on koko ajan yhtenäinen. Toivotaan, että rokotukset etenisivät ja sitä toivotaan myös valtion taholta, koska rokotusten ajatellaan olevan keino päästä irti koronakurimuksesta.

Ensi viikosta alkaen Suomi ja samalla Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä saa rokotteita aiempaa paremmin, joten alueen yleinen rokotuskattavuus ottaa lähiviikkoina ison askeleen kohti parempaa.

– Laskemme jatkuvasti missä mennään ja minkä verran on rokotteita annettu. Näyttää, että meidän alueellamme kaikki halukkaat yli 70-vuotiaat on rokotettu huhtikuun aikana. Sen jälkeen siirrytään alle 70-vuotiaisiin, mutta sielläkin on riskiryhmiin kuuluvaa porukkaa aika lailla ja sen lukumäärää on erittäin hankala tietää. Valistunut arvio on, että perusväestön rokottamiseen päästään tulevan kesän aikana.

Hyvinvointikuntayhtymä valmistelee parhaillaan koronarokottamisen nettiajanvarauksen käyttöönottoa.

Nettiajanvaraus on tulossa nettirassi.fi -sivustolle ja siitä tiedotetaan välittömästi, kun tarkka aloituspäivä on tiedossa. Aloitushetkellä on oltava tilanteessa, jossa päästään rokottamaan perusväestöä, joka ei kuulu mihinkään riskiryhmään.

– Nettiajanvaraus on laajennettu versio nettirassista ja näyttää kansalaisille aika tavalla samalta. Toistaiseksi on tehtävä ennakkovalikointia sen osalta, kuka saa rokotteen ja kuka ei.

Juttua on täydennetty 24.3.2021 kello 15.08 Lauri Koivunevan haastattelulla.