Raahen Seudun edus­kun­ta­vaa­li­ko­ne avautui – ­Vas­taa ja löydä sinulle sopivin eh­do­kas!

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Ensi vuoteen koh­dis­tuu odo­tuk­sia pa­rem­mas­ta

Vuosi 2023 käynnistyy haasteellisena meillä ja maailmalla. Tätä vuotta ei kuitenkaan tule ikävä.

Päättyvä vuosi jää historiaan isojen mullistusten vuotena. Ukrainassa käytävän sodan vaikutukset heijastuvat kaikkiin yhteiskunnan toimintoihin meillä ja muualla.

Myös paikallisesti on tapahtunut merkittäviä asioita. Hanhikivi-hankkeesta luopuminen, kultakaivoksen toiminnan alasajo ja SSAB:n valmistautuminen fossiilivapaan teräksen tuotantoon ovat alueen yrityselämässä massiivisia muutoksia. Toivonkipinä elää vielä Hanhikiven alueen jatkokäytöstä ja jälleen kerran uutta nousua toivotaan myös kultakaivokselle. Fossiilivapaan teräksen Hybrit-hanke etenee omaa tahtiaan, toivottavasti Raahelle suotuisasti.

Isoa muutosta on valmisteltu myös julkisella sektorilla. Kuntien käyttötalousmenoista leikkautuu noin puolet pois, kun uudet hyvinvointialueet käynnistyvät vuoden vaihtuessa. Uudistuksen myötä sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastuspalvelu siirtyvät kuntien järjestämisvastuulta hyvinvointialueiden kontolle. Muutoksen mahdollistamiseksi on tehty on iso määrä työtä sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä siirtyvän henkilöstön uudelleenorganisoinnissa. Vaikka koronan aiheuttama kuorma on helpottamassa, tuntuu terveydenhoidon päivystysjärjestelmän kriisi vain pahentuneen vuoden loppua kohti.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.