Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Ensiksi ko­ro­tet­tiin ko­kous­palk­kiot

Raahen koulutuskuntayhtymän puheenjohtaja Pasi Parkkila nousi puheenjohtajaksi muutaman vuoden tauon jälkeen.
Raahen koulutuskuntayhtymän puheenjohtaja Pasi Parkkila nousi puheenjohtajaksi muutaman vuoden tauon jälkeen.

Samaisessa kokouksessa, jossa Raahen koulutuskuntayhtymän hallitus pähkäili ensi vuoden talousarvion laadintaa talouden tasapainottamisohjelman varjossa, päätti hallitus myös omien kokouspalkkioidensa korottamisesta.

Päätös syntyi yksimielisesti ja sitä perustellaan yhdenmukaistamisella Raahen kaupungin palkkiosääntöön.

Korotukset olivat esillä jo viime toukokuussa edellisen hallituksen aikana. Tuolloin esitettiin, että kuntayhtymän kokouspalkkiot säilyisivät toistaiseksi ennallaan. Tuolloinen hallitus ei kuitenkaan esitykseen tyytynyt, vaan päätti palauttaa asian uudelleen valmisteltavaksi. Mahdollisten palkkiokorotusten taloudellinen vaikutus oli selvitettävä ja tuoda asia uuden hallituksen päätettäväksi.

Sinällään kokouspalkkioiden korotuksissa ei puhuta suuren suurista euromääristä, mutta prosentuaalisesti korotukset ovat jo merkittävät. Kahdessa eri erässä korotettuina palkkiot nousevat jo yli 51 prosentilla.

Kun kokouspalkkioiden kulut vuositasolla ovat olleet 8 376 euroa, on summa ensi vuonna 12 648 euroa.

Edellisen hallituksen kokous maksoi palkkioina 698 euroa. Syyskuun alusta kokouksen hinta on 856 euroa ja viimeisen kuoppakorotuksen jälkeen päätösten hinta on 1 054 euroa kokoukselta. Kokouspalkkioiden lisäksi maksetaan kilometrikorvauksia ja ansionmenetyskorvauksia keskimäärin 285,00 euroa kuukaudessa.

Koulutuskuntayhtymän puheenjohtaja on saanut kuukausipalkkiota, mikä on ollut 115 euroa kuukaudessa. Syyskuun alusta kuukausipalkkio nousee 141 euroon ja ensi vuoden alusta vielä 174 euroon kuukaudelta. Vuositasolla korotus on yli 700 euroa.

Hallituksen rivijäsenille on maksettu kokouskohtaista palkkiota, joka on ollut 53 euroa kokoukselta. Syyskuun alusta vuoden loppuun palkkio on 65 euroa. Vuoden 2018 alusta palkkio kohoaa vielä 80 euroon kokoukselta.

Koulutuskuntayhtymän hallituksen puheenjohtajaksi Inkeri Kerolan jälkeen uudelleen noussut Pasi Parkkila arvelee kokouspalkkioiden nostamiselle ajankohdan olevan aina huono. Koulutuskuntayhtymän taloudellisesta tilanteesta hallitus keskusteli palkkioista päättäessään, mutta päätöksessä lähdettiin tavoittelemaan suurin piirtein samaa tasoa kuin mitä se on kaupungin muissa luottamushenkilöorganisaatioissa. Niiden kokouspalkkioita nostettiin jo aiemmin. Tavoite oli, ettei synny kovin suuria eroja. Parkkila muistuttaa edellisen hallituksen palauttaneen palkkiot uudelleen käsittelyyn.

Parkkila näkee, että luottamushenkilöt ovat palkkionsa ansainneet. Ihmiset käyttävät kohtuullisen runsaasti aikaansa yhteisten asioiden hoitoon.